Vágólapra másolva!

Amit Peter Forsberg művel az idei playoffban, arra nincs megfelelő jelző. A 28 éves, a kimondhatatlan nevű Örnsköldsvik városából származó "Foppa" 38 gól nélküli perc után vette be - egy Alex Tanguay-val folytatott kényszerítőzés után - a szintén káprázatosan védő Jevgenyij Nabokov hálóját, s mint később kiderült, ez bizonyult a győztes, egyben továbbjutást jelentő találatnak.

Forsberg tavaly ilyenkor majdnem meghalt - a Los Angeles Kings elleni sorozatban akkora ütést kapott, hogy el kellett távolítani megrepedt lépét -, majd idén januárban bokaoperáción esett át. Forsberget azonban ez nem akadályozza abban, hogy a playoff legeredményesebb hokisa legyen, amint az alábbi táblázatunkból is kiderül.

Forsbergnek valószínűleg szobrot állítanak majd Denverben - nyilván a Pepsi Center előtt, mint ahogy Chicagóban is a United Center előtt áll Michael Jordan emlékműve -, de ugyanezt megérdemli Patrick Roy, vagyb ahogy a szurkolók hívják: St. Patrick is. A csodakapus karrierje huszonkettedik playoff-shutoutját produkálta, s különösen az utolsó 56 másodpercben volt káprázatos, amikor Rob Blake kiállítása miatt, valamint azért, mert Nabokov helyett is mezőnyjátékos volt a jégen, 6-4-es emberelőnyben játszottak a Cápák. Ekkor egy olyan Selänne-lövést is fogott Roy, amivel megcsúfolta a fizika törvényeit.

A Detroit-Colorado nyugati főcsoport-döntő vasárnap kezdődik a Joe Louis Arenában. Ez a meccs beillik előrehozott nagydöntőnek is, hogy miért, azt néhány névvel igyekszünk illusztrálni. Hasek, Chelios, Lidström, Yzerman, Fjodorov, Larionov, Shanahan, Hull, Robitaille, illetve Roy, Blake, Foote, Kasparaitis, Sakic, Forsberg, Tanguay, Drury, Hejduk.

Eredmény:
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 1-0 (a végeredmény 4-3)
gól: Forsberg

A playoff egyéni pontlistája:
1. Peter Forsberg (Colorado) 13 meccs, 19 pont (7 gól, 12 assziszt)
2. Gary Roberts (Toronto) 13, 17 (7, 10)
3. Joe Sakic (Colorado) 14, 14 (7, 7)
4. Alyn McCauley (Toronto) 14, 14 (4, 10)
5. Daniel Alfredsson (Ottawa) 12, 13 (7, 6)
6. Bates Battaglia (Carolina) 12, 13 (5, 9)
7. Steve Yzerman (Detroit) 11, 13 (5, 8)
8. Brenadan Shanahan (Detroit) 11, 13 (4, 9)

Ch. Gáll András

Ajánlat: