Vágólapra másolva!

Az Avalanche hét alkalommal packázott el vezetést a párharcban, de nyolcadszor már nem tette meg ezt a szívességet. Chris Drury góljával 3-1-es vezetést szerzett Bob Hartley edző gárdája, s a kétgólos előnyből egyet sikerült is megőrizni, jóllehet Brett Hull találatával 3-2-re még felzárkózott a Red Wings.

Patrick Roy 31 lövést hárított a denveri kapuban, Drury találatánál pedig az a Patrick Forsberg adta a gólpasszt, aki fölényesen vezeti a playoff pontlistáját, s utolsó 12 mérkőzése közül 11-en vagy gólt, vagy asszisztot jegyzett.

Szergej Fjodorov emberhátrányból ütött gólt Roy-nak, ez volt a playoffban a csapat hatodik olyan gólja, amikor eggyel kevesebb embere volt a jégen. Dominik Hasek 19 lövést fogott, és hármat engedett be.

A Maple Leafs Curtis Josephnek köszönheti a győzelmet: CuJo mind a 27 lövést hárította. A betegeskedő Pat Quinnt Rick Ley másodedző helyettesítette. Minden kellék adott volt a továbbjutás megkoronázásához, 19016 fős rekordközönség, már ott volt a csarnokban a Prince of Wales Trophy, a Walesi Herceg-kupa, amit a keleti főcsoport bajnoka érdemel ki.

Aztán vissza kellett tenni a széfbe, mert bár 17,3 másodperccel a vége előtt Rod Brind'Amournak egyenlítési lehetősége volt, de a ziccer kimaradt, s a Toronto összesítésben felzárkózott 2-3-ra. A hatodik mérkőzést kedden rendezik az Air Canada Centre-ben, a hetediket - ha kell - csütörtökön Raleigh-ban.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 0-1 (az állás: 3-2)
gól: Tucker

Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 3-2 (az állás 2-2)
gól: Drury, Reinprecht, Sakic, ill. Fedorov, Hull

Korábban:

Elhúzott a Carolina

Fórum:

NHL, de főleg Capitals