Vágólapra másolva!

A Detroit két napja még 2-1-re vezetett, most viszont már a denveriek felé billen a mérleg nyelve, különösen úgy, hogy a hatodik meccset a Pepsi Centerben rendezik.

Forsberg a legutóbbi meccsen is döntő szerepet vállalt az ugyancsak a hosszabbításban kierőszakolt sikernek: akkor ő adta Chris Drurynek a passzt a döntő gól előtt. Figyelmet érdemel még Steve Reinprecht remek játéka a playoffban: a csatár már hét gólnál tart összesítésben. Forsberg szerénysége is példaértékű: "Nem tartom magam igazi góllövő csatárnak, remegett is a kezem, amikor rávezettem Hasekra a korongot, de szerencsére sikerült" - mondta a mérkőzés után.

Dominik Hasek, ugyan 27 lövést védett, de mérlege 11:12-re romlott a playoffban a hosszabbításos meccseket tekintve. Roy 26 lövést hárított, közte valamennyit - négyet - a ráadásban. Forsberg lövése egyébként csapata első kísérlete volt a hosszabbításban, és tulajdonképpen szerencsés találat volt, mert a korong Hasek válláról pattant a hálóba.

A denveriek győzelmének értékét növeli, hogy azt egyik legjobbjuk, Alex Tanguay nélkül érték el. A fiatal szélső lába a meccs előtt megsérült, helyén a cseh Vrbata játszott.

Eredmény:
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 1-2 - hosszabbításban (az állás 2-3)
gól: Yzerman, illetve Reinprecht, Forsberg