Vágólapra másolva!

Napokon keresztül csak arról adtak hírt az újságok és internetes források, hogy Iverson a feleségét, Tawannát - akivel 11 hónapja kötött házasságot - kereste azon a baljós hajnalon. Most kiderült, hogy meglehetősen csúnya dolgok történtek.

Iverson és felesége összeszólalkoztak, s a családi perpatvar odáig fajult, hogy a kosaras kidobta a lakásból feleségét, ráadásul úgy, hogy az asszony anyaszült meztelen volt.

A The Philadelphia Inquirer című újság megszerezte azt a rendőrségi magnófelvételt, amely az asszony segélyhívását (a 911-es segélyvonalon) rögzítette.

Idővel Iverson nagybátyja, Gregory Iverson - és egy pisztoly - társaságában elkezdte keresni a kidobott asszonyt, s e kutatás során hatolt be a szóban forgó lakásba, ahol lőfegyverével megfenyegette az ott tartózkodó két férfit, s követelte, hogy adják elő feleségét. Az emberek feljelentést tettek, és most ebben az ügyben nyomoz a rendőrség. Iverson ügyvédje kedden tér haza szabadságáról, akkor kell a játékosnak jogi képviselője társaságában jelentkeznie az őrszobát, de ha addig az utcán megpillantják, akkor azonnal elővezetik.

Botrányok az NBA-ben/sport/csapat/kosarlabda/20020114botranyok.htmlNew NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29977

A vádpontok között szerepel bűnös szándékú magánlaksértés, bűnszövetkezet létrehozása, tiltott fegyverviselés, fegyveres támadás, terrorista jellegű fenyegetés, személyi szabadság korlátozása. Amennyiben valamennyi vádpont bizonyítást nyer, Iversont akár 54 éves börtönbüntetéssel sújthatják.

Larry Brown, a Sixers vezetőedzője és Billy King klubmenedzser azonnal kijelentette, hogy az ügyben a végsőkig fogja támogatni a játékost.

"A fiú a Sixers nagy családjának tagja. Mindent elkövetünk, hogy továbbra is közénk tartozhasson, és körünkben élhesse életét. Beszéltem Allennel, nagyon rossz a hangulata, szenved. Mi a végsőkig mellette állunk" - szögezte le Brown, akivel pedig nem volt felhőtlen a játékos viszonya.

Lassan összeállnak a kirakós játék darabkái. Július 3-án hajnalban - a családi perpatvart követően - Iveron és nagybátyja elkezdték keresni Tawannát és annak unokatestvérét, Shaun Bowmant. A lakás, amelybe behatoltak, Shaun és barátja tulajdona volt. Ott nem találták Shaunt, csupán annak barátját, John Charlest, és még egy férfit, akiknek vallomása szerint roppant fenyegető magatartást tanúsítottak.

Iverson övében volt egy nagy fekete pisztoly, a kosaras többször is elhúzta zakóját, és rámutatott a fegyverre mondván, hogy azzal fogja lelőni őket, ha nem mondják meg, hol van Tawana és Shaun.

Ezt követően a két Iverson elhagyta a lakást, és körözni kezdett kocsijával egy közeli parkolóban, Tawana kocsiját keresve. Itt állította meg őket a rendőrjárőr, amelyet a sértettek hívtak ki.

Itt tart most az ügy, s - ismerve az amerikai törvényeket - nagy bajban van a kosaras. Abban az országban, ahol egy félreérthető pillantás miatt dollármilliókra perelhet egy nő egy milliomos sporthírességet, ott minden elképzelhető. Akár az is, hogy Iverson élete hátra levő részét rács mögött tölti.

Ch. Gáll András