Vágólapra másolva!

Forrás: EPA


Dávid Kornél Európában
folytatja pályafutását
Fotó: EPA


Dávid az elmúlt évadban kiválóan kosarazott a Strasbourg csapatában. "A Rajna-parti városból most is ostromolnak, a tavalyinál lényegesen előnyösebb feltételekkel kínálnak szerződést, de én még kivárok. Olasz- és Spanyolországból is vannak kedvező ajánlataim. A magyar bajnokság, mint lehetőség, nem jön számításba."

Dávid a közelmúltban, az új-zélandi túrán tért vissza hosszabb szünet után a válogatottba. A kiváló kosarasnak nézeteltérései voltak Varga Mátyás szövetségi kapitánnyal. A differenciákat személyes megbeszélésen tisztázták.

Dávid Kornél, a mi NBA-sztárunkhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29821

"Az öt mérkőzésből négyet elveszítettünk egy nem kimondottan acélos ellenféllel szemben. Őszintén szólva, ezért nem volt érdemes elutaznunk a világ végére, ráadásul - mivel Czigler, Gulyás, Németh és Mészáros Zalán sérülés, illetve egyéb okok miatt most hiányzott - kizárt, hogy az őszi Eb-középdöntő mérkőzésein ebben az összeállításban kosaraznánk. Az egyetlen pozitívum az, hogy senki sem sérült meg, no meg láttunk egy olyan országot, ahová saját szakállunkra soha az életben nem utaznánk el. Ott most tél van, éjszakánként mínusz öt-tíz fokot mértek, a havas hegycsúcsok lélegzetelállító látványt nyújtottak a déli szigeten. Az új-zélandi válogatott egyébként amerikai stílusú kosárlabdát próbál játszani, az edző is amerikai, de egyelőre még messze vannak példaképeik játéktudásától."

Az NBA- holtszezon legnagyobb átigazolási szenzációja, hogy Chyuncey Billups, a Minnesota Timberwolves 25 éves irányítója - aki szabadúszó, tehát szabadon igazolható - 35 millió dollárért hat évre a Detroit Pistonshoz szerződött.

A zuhanyhíradó szerint egy másik minneapolisi sztár, Wally Szczerbiak is eltávozhat a csapattól, egy hármas tranzakció keretében a New York Knickshez kerülhet, miközben a Knickstől Latrell Sprewell a Detroithoz, onnan pedig Jerry Stackhouse a Timberwolveshoz mehet.

Amúgy a játékospiac "bedugult", pontosan azért, mert nincs fölösleges pénzük a csapatoknak.

Ch. Gáll András