Vágólapra másolva!

Hihetetlen hír jelent meg az NBA hivatalos honlapján. Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság abszolút legjobbja, az elmúlt három esztendőben bajnoki címet szerző Los Angeles Lakers szerződtette Guy Ruckert, aki az előző két évben még Debrecenben a helyi Vadkakasok együttesében vitézkedett. A helyzet fonákját adja, hogy a hajdúságiaknak nem idén már kellett a bedobó.

"Guy a tavalyi fizetésének minimum a dupláját szerette volna kérni, mi megpróbáltuk lejjebb vinni az árat, ám az alkudozás nem vezetett eredményre, ezért kellett más megoldás után néznünk" - nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak B. Tóth Csaba, a kosarasok ügyvezetője. A lap úgy tudja, Rucker Debrecenben havi ötezer dollárt keresett, míg a Lakersnél éves fizetése 300 ezer dollár lesz.

A 206 centis, 25 éves kosaras 1999-ben végzett at Iowa egyetemen, onnan előbb New Hampshire-be szerződött, majd egy évig a Harlem Globetrottersszel járta a világot. 2000-ben szerződött Debrecenbe, az első idényben 15,5-ös, tavaly pedig 14,7-es pontátlagot produkált.