Vágólapra másolva!

"Minden hokijátékosban van büszkeség, így bennünk is" - mondta az 5-4-re megnyert összecsapás után Mario Lemieux, a vendégek tulajdonos-kapitánya, aki két-két gólt és gólpasszt jegyzett. "Múlt szerdán megaláztak bennünket a saját jégpályánkon, most muszáj volt törlesztenünk."

A pittsburghi első sor - hirtelen az egész NHL legeredményesebb triója - parádézott. Alekszej Morozov is négy pontot gyűjtött, 2-2 megoszlásban, míg Alekszej Kovaljov egy asszisztot tálalt fel. A liga pontlistáját Morozov (8) vezeti Lemieux (7) előtt, a trojka együttvéve 19 pontot termelt három meccsen úgy, hogy abból az elsőn eredménytelen maradt.

Persze nem volt olyan egyértelmű a pittsburghi siker: 24 másodperccel a vége előtt Alekszandr Mogilnij beütötte az egyenlítést jelentő gólt, ám a videó-visszajátszásnál kiderült, Shayne Corson kilökte a kaput a helyéből, s emiatt érvénytelenítették a találatot. A meccsen Mats Sundin, a hazaiak csapatkapitánya pályafutása 400. NHL-gólját szerezte, Lemieux a maga részéről már 658-nál tart.

A vancouveri General Motors Place-ben a Calgary újonca, Chuck Kobasew ütötte a győztes gólt 4 perc 38 másodperccel a lefújás előtt, ezzel beállítva a 2-3-as, hatalmas meglepetést jelentő végeredményt.

NHL-fanatichttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

A tavalyi bajnok Colorado gyengélkedik, otthon, a Pepsi Centerben kapott ki a Bostontól 2-1-re - meg kell hagyni, ritka peches körülmények között. Már csak fél másodperc volt hátra a meccsből, mindenki a hosszabbításra készülődött, amikor Szergej Szamszonov a bal oldali bedobókörtől Patrick Roy mellett a hálóba bombázott. Pedig "St. Patrick" nem védett rosszul, 35 lövést hárított, a vendégek a lövőpárbajt 37-25-re nyerték.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 4-5 (1-1, 1-2, 2-2)
gól:
Domi, Sundin, Tucker, Mogilnij, illetve M. Lemieux és Morozov 2-2, Nieminen

Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)
gól:
Knutsen, Spacek, ill. Doan, Nagy, Wilson, Mara

Colorado Avalanche - Boston Bruins 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
gól:
Skoula, ill. Lapointe, Szamszonov

Vancouver Canucks - Calgary Flames 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)
gól:
Morrison, Sopel, ill. Conroy, Dupont, Kobasew

Ch. Gáll András