Vágólapra másolva!
Fotó: EPA
Könnyen lehet, hogy Jordan mégis pályára lép az előszezonban Fotó: EPA

A vendéglátók mindenesetre a "törvényes" 50 000 dollár helyett 200 000-et hajlandóak fizetni a fővárosiaknak abban az esetben, ha "Air Jordan" is parkettra lép a Mile High Cityben, vagyis az egy mérföld (1600 méter) tengerszint feletti magasságban, a Sziklás-hegység előterében épült városban.

Jordan a Wizards eddigi öt felkészülési összecsapásán nem játszott, többnyire öltönyben ücsörgött a kispadon, az edzéseket viszont szorgalmasan látogatja, és állítólag kirobbanó formában van. Doug Collins, a Varázslók szakvezetője mindenesetre azt nyilatkozta, hogy az utolsó három előszezon-meccsen jobbára a kezdőötöst szeretné játszatni, hogy elvégezze azokat a "finomhangolásokat", amelyekre az október 30-i szezonkezdetig - melyre a torontói Air Canada Centre-ben kerül sor - még szükség van.

"Bízom benne, hogy Michael játszik ma este - mondta Kiki Vandeweghe, a Nuggets klubigazgatója a Denver Post újságírójának. - Jól ismerem őt, szerintem szívesen játszana." Vandeweghe, a Nuggets és a Knicks egykori kiváló bedobója a nyolcvanas években sokat játszott Jordan ellen, igazán jól ismeri a Wizards fenoménját.

New NBA-fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977Veszélyben Jordan bankszámlája/sport/csapat/amerika/20021006veszelyben.html

Collins egy kilenc-tíz főből álló "törzsgárdát" szeretne forgatni a meccseken, s ennek természetesen tagja Jordan is. Az azonban még nem világos, hogy a kezdőötösben vagy csereként számít a tréner sztárjátékosára. Szombaton, a New Orleans Hornets ellen - amikor az eddigi öt felkészülési meccs közül egyetlen vereségét szenvedte el a Wizards - Collins már feltételezhető kezdőötösét küldte pályára, Larry Hughes, Jerry Stackhouse, Bryon Russell, Kwame Brown, Brendan Haywood összetételben. Jordan vélhetően Stackhouse helyén kapcsolódna be a játékba, s Tyronn Lue, Juan Dixon, Charles Oakley, Jared Jeffries és Etan Thomas alkotná a csereosztagot. Christian Laettner, az 1992-es első Dream Team tagja - úgy tűnik - már alig fér be a rotációba.

Ch. Gáll András