Vágólapra másolva!

Az ötödik dallasi gól már üres kapuba esett, amikor 4-2-es állásnál a vendégek kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek be az egyenlítés reményében.

A texasiaknál az első sor centere, Mike Modano - a csapatkapitány - három gólt készített elő, s jelenleg vezeti az NHL asszisztlistáját, majd a Bostonból igazolt Bill Guerin is betalált. A meccs hőse mégis a 34 éves, 15. szezonját taposó csatár, Bob Di Maio volt két góljával. Di Maio nem egy sztár, tavaly például rengeteget koptatta a padot, pedig nem is volt sérült. Idén viszont bizalmat kapott az új edzőtől, Dave Tippettől - akivel az 1993-1994-es évadban egy sorban játszott Philadelphiában. Márpedig a bizalom néha csodákra képes. A vendégeknél Jaromir Jagr egy-egy gólt és gólpasszt szerzett.

Az Anaheim nem sűrűn veri meg a Coloradót, most azonban hosszabbításban sikerült az Óriáskacsáknak ez a bravúr, annak ellenére, hogy Joe Sakic végre megtalálta góllövő formáját, és kétszer is a kaliforniaiak hálójába talált. A jelek szerint komolyan kell vennünk Paul Kariya mosolyt fakasztó kijelentését, miszerint a Mighty Ducks az elmúlt évad fiaskója után most bejut a playoffba.

Eredmények:
Anaheim Mighty Ducks - Colorado Avalanche 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0) - hosszabbítás után
gól:
Csisztov, McDonald, Sykora, ill. Sakic 2

Dallas Stars - Washington Capitals 5-2 (3-1, 0-1, 2-0)
gól:
Di Maio 2, Guerin, Sydor, Matvichuk ill. Halpern, Jagr

A pontlista élcsoportjapontgólgólpassz
1.Mario Lemieux (Pittsburgh)1147
2.Alekszej Morozov (Pittsburgh)1055
3.Alekszandr Mogilnyij (Toronto)1037
4.John LeClair (Philadelphia)972
5.Mats Sundin (Toronto)936
6.Darcy Tucker (Toronto)936

Ch. Gáll András