Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Első meccsén biztatóan mozgott a Levegő Ura Fotó: EPA

Jordan a második negyed ötödik percében lépett pályára, amikor 7 perc 13 másodperc volt hátra a játékrészből, és azonnal megváltoztatta a játék képét: a Nuggets két, sőt gyakran három emberrel fogta a sztárt, s ez lehetőséget adott a többieknek könnyű kosarak szerzésére. Elsősorban Jared Jeffries, a 20 éves újonc bedobó remekelt Jordan árnyékában, aki egymás után értékesítette a ziccereket, az egyiket egy hatalmas zsákolás formájában.

Egyszer Jordan is zsákolt, méghozzá egy gyors indítás végén. Összességében jól játszott, védekezésben roppant aktív volt, ezt mutatja a két labdalopás is. Támadásban még kicsit csikorgott, de ez majd jobb lesz az idő múlásával. A két hátralévő előkészületi meccsen fokozatosan egyre több időt szándékozik a pályán tölteni.

"Minden úgy halad, ahogy elterveztem, egyelőre 14 perc bőségesen elegendő" - nyilatkozta Jordan a meccs után. A második negyed utolsó hét és a harmadik negyed első hét percét játszotta végig.

A Nuggets vezérkara az eredetileg tervezett 50 000 dollárral szemben 200 000-et ajánlott fel a Wizardsnak arra az esetre, ha Collins edző játszatja Jordant. A viszonylag kevés néző jelenléte annak a következménye, hogy a hazaiaknak nem volt idejük beharangozni Jordan játékát.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

A sztár legutóbb április 2-án játszott, a Wizards 113-93-as vereséggel végződött, Los Angeles Lakers elleni meccsén, amikor 12 percet töltött a pályán és karrierje mélypontját jelentő két pontot szerzett.

Érdekes véletlen, hogy koratavasszal Jordan első mérkőzésére térdműtétjét követően ugyancsak Denverben került sor. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a washingtoni Larry Hughes volt 21 pontjával, Jeffries 12-t szerzett.

Az est másik meccsén a Chicago Bulls, Jordan korábbi csapata 95-89-re verte a Minnesota Timberwolves együttesét. A mezőny legjobbja Jalen Rose, a Bikák bedobója volt 29 pontjával.

Ch. Gáll András