Vágólapra másolva!

"Olyan érzésem volt, mint ha a 80-as évek Celtics-Lakers meccsei ismétlődnének. Tizenhét pontos hátrányból is visszajöttünk, élvezetes derbi volt" - értékelte Kobe Bryant a Boston Celtics-Los Angeles Lakers észak-amerikai profi kosárlabda-rangadót. Az NBA-címvédő Lakers 98-95-re kikapott, s ezzel tovább folytatja idei vesszőfutását, mivel hat mérkőzésből mindössze kettőt nyert meg.

Kobe Athén felé kacsingat/sport/csapat/amerika/20021107kobe.htmlNBAhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

A keddi, Cleveland elleni negatív pontrekord (70) után azt lehetett várni, hogy a Lakers játékosai megemberelik magukat, de Bostonban is rosszul kezdtek. A félidőben mindössze 35 pont szerepelt a vendégek neve mellett, míg a Celtics már ötvennél tartott. A harmadik negyedben elsősorban Bryant 18 pontjának köszönhetően 71-67-re átvette a vezetést a bajnok, de a negyedik játékrészben elfogyott a csekély előny.

A csata végül a hosszabbításban dőlt el - leginkább Paul Pierce (28 pont) és Tony Delk (26) kiemelkedő teljesítményével - a Celtics javára. A Shaquille O'Nealt és Rick Foxot még mindig nélkülöző Lakersben Bryant 41 pontot szerzett. Az utóbbi három kiírás győztese magyar idő szerint szombat hajnalban a Washington Wizards vendége lesz, s jó hír számára, hogy az eltiltása után visszatérő Fox csatlakozik a csapathoz. A már edzésbe állt O'Neal jövő kedden, az Atlanta Hawks ellen játszhat újra.

Eredmények:
Boston Celtics - Los Angeles Lakers 98-95, hosszabbítás után
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 114-110
Denver Nuggets - Detroit Pistons 63-89