Vágólapra másolva!

Döntetlenül végződött a Ming-O'Neal csata

Forrás: EPA
Shaq kétségbeesetten keresi az utat a kínai óriás mellett Fotó: EPA

Lehet azt mondani, lassan már két hete folyamatosan dúlt a háború az NBA két talán legjobb centere, a kínai Jao Ming és Shaquille O'Neal között. A botrányt természetesen a Lakers nem éppen irodalmi stílusáról és kombinatív gondolkodásmódjáról elhíresült játékosa robbantotta ki, amikor Ming származását és játéktudását vonta kétségbe.

A nagy párbaj ideje pénteken jött el, amikor a bajnok Lakers Houstonba látogatott, s kettejük különmeccse döntetlenül végződött. Legalábbis, ha azt vesszük: a mérkőzést a Houston nyerte hosszabbítás után 108-104-re, ám Shaq jobb teljesítményt nyújtott a pályán, dobott 31 pontot, leszedett 13 lepattanót. Nem mintha Ming szégyenkezhetne a maga tíz pont, tíz lepattanó, hat blokkos produkciójával - ráadásul utóbbi kategóriában O'Neal első három dobását akadályozta meg szenzációs ütemérzékkel.

"Nagyszerű játékos, hatalmas kihívás ellene játszani" - méltatta kínai ellenfelét O'Neal, mire Ming csak annyit felelt: "Legyőztük a Lakerst, de Shaq még mindig Shaq." A találkozó legeredményesebbje egyébként a hazaiak játékosa, Francis volt, aki karriercsúcsot jelentő 44 ponttal zárt.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Sorozatban második mérkőzését veszítette el a Dallas Mavericks együttese, amely ezúttal a megszakítás nélkül tizenegyedik hazai sikerét arató Phoenix Suns otthonában kapott ki111-106-ra. A Suns (és egyben a mérkőzés) legjobbja Stephon Marbury volt, aki negyvenhat percet töltött a pályán, ezalatt egy labdát sem adott el, dobott negyvenegy pontot, s kiosztott tizenegy gólpasszt. "Nagyon nehéz itt Nyugaton. Egymás után két remek csapat otthonában játszottunk, s bár úgy érzem, ma végig versenyben voltunk, nem volt elég erőnk a győzelemhez" - nyilatkozta Don Nelson edző. A jelenleg 31-7-es mérleggel még mindig éllovas Dallas szerdán Sacramentóban kapott ki 123-94-re, s idén először fordult elő, hogy sorozatban két meccset elbukjon.