Vágólapra másolva!
Akkora fölénnyel nyerte az NHL két főcsoportjának alapszakaszát az Ottawa Senators és a Dallas Stars jégkorongcsapata, hogy a szakemberek egyöntetű véleménye alapján a két gárda az NHL fő esélyesévé nőtte ki magát. A playoff első mérkőzésén azonban fordult a kocka, hiszen mindkét elitalakulat hazai pályán kapott ki, s máris hátrányból vághat neki a további mérkőzésnek.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Sokat nem romlott Marty Turco kapus gólátlaga a Dallas Stars ketrece előtt, hiszen az alapszakaszban átlagban 1,72 gólt kapott, s most is mindössze kétszer kellett maga mögé nyúlnia a kapusbottal. Ám ez a két gól azt jelentette, hogy a Nyugati főcsoportot megnyerő Csillagok mindjárt az első mérkőzésen, hazai közönség előtt betliztek, s kikaptak a rájátszásba éppen csak becsusszanó Edmonton Oilerstől (2-1). Pedig a találkozót jól kezdte a hazai együttes, Modano már a 9. percben vezetést szerzett, ezt a második harmadban előbb Smyth kiegyenlítette, majd Horcoff a győztes találatot is megszerezte - alig a mérkőzésé felénél.

"Ez még csak az első mérkőzés volt, de mindenesetre nagy örömünkre szolgál" - mondta Horcoff, akinek találatával 1984 óta először fordult elő, hogy a playoffban az Oilers megnyerje az első mérkőzést a Dallas ellen. "Megleptük saját magunkat. Rengeteg lehetőségünk volt, csak élni nem tudtunk ezekkel. Még több helyzetre lesz szükségünk, s lehetőleg több mint egy gólra mérkőzésenként" - kesergett Modano. A következő találkozóra helyi idő szerint péntek éjjel kerül sor.

A szurkolók Ottawában is megdöbbenve figyelték a találkozót, hiszen az NHL alapszakaszának legjobbja azt a New York Islanderst fogadták, amely nyolcadik lett, a városi rivális Rangers "hathatós" közreműködésével. Annak ellenére, hogy az alapszakaszban harminc pont differencia volt a két együttes között, a találkozó nem úgy alakult, ahogy a Szenátorok várták: a Szigetlakók Scatchard, Jasin és Bates góljaival 3-0-ra nyertek, s mikor is érhette el volna élete első shutoutját az Islanders kapusa, Garth Snow, ha nem egy ilyen fontos, kiélezett szituációban.

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

"A csapat kiválóan játszott, Jasin igazi vezérünk volt" - nyilatkozta a találkozót követően Peter Laviolette, az Islanders vezetőedzője, akinek nyugalma - az amerikai lapok szerint - a New York javára döntötte el a párharcot. A következő mérkőzésre helyi idő szerint szombat éjjel kerül sor Ottawában.

Eredmények, Keleti főcsoport, negyeddöntők:
New Jersey Devils - Boston Bruins 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
gól:
Langenbrunner 2 (15:35, 31:38), illetve Berard (43:29)
A párharc állása: 1-0 a Devils javára.

Ottawa Senators - New York Islanders 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
gól:
Scatchard (7:59), Jasin (11:35), Bates (29:06)
A párharc állása: 1-0 az Islanders javára.

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 3-5 (1-2, 2-1, 0-2)
gól:
Weinrich (9:12), Brashear (25:54), Desjardins (26:56), illetve Mogilnij 3 (8:10, 12:10, 59:08), Domi (23:12), Renberg (54:21)
A párharc állása: 1-0 a Toronto javára.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Dallas Stars - Edmonton Oilers 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
gól:
Modano (8:52), illetve Smyth (23:22), Horcoff (27:10)
A párharc állása: 1-0 az Oilers javára.