Vágólapra másolva!
Nyugaton a Vancouver, Keleten az Ottawa kezdte jobban az NHL-elődöntőt. A pénteki nyitányon előbbi a sírból hozta vissza a győzelmet, hiszen két másodperccel a találkozó vége előtt még a Minnesota vezetett - utóbbi pedig a szörnyű első harmad után szerzett négy találatot a Philadelphia ellen.

Talán még a győztes Vancouver Canucks jégkorongozói és szurkolói sem fogták fel, milyen földöntúli szerencse kellett ahhoz, hogy hazai pályán győzelemmel rajtoljanak az NHL Nyugati főcsoportjának elődöntőjében. A kanadai együttes ugyanis a Minnesota Wild ellen lépett jégre, s a találkozó során mindössze egyszer a vezetett. De a legjobbkor!

Forsberg és Sundin is játszik a hokivébén/sport/csapat/20030425forsberg.htmlNHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

A találkozón ugyanis Zsoltok révén a Wild szerzett vezetést, ezt Jovanovski a második harmadban kiegyenlítette. Aztán az záró húsz perc nem mindennapi izgalmakat tartogatott. Előbb Walz duplázott (3-1 a Minnesotának), majd Näslund szépített. Az utolsó közel kilenc perc alatt azonban csak nem akart megszületni a harmadik hazai gól. Az utolsó kilenc másodpercben aztán felpörögtek az események: a vendégek kapuja előtti buliból Bertuzzi hozta el a korongot, amely Näslundhoz került, s az ő átadását 1,7 másodperccel a mérkőzés vége előtt Cooke gyömöszölte a kapuba.

A hosszabbítást aztán villámrajttal kezdte a Vancouver, Sekeras kiállítását követően Trent Klatt használta ki az előnyt. "Nem tudom, szereztem-e nagyobb és fontosabb gólt életemben" - lelkendezett az egykori Minnesota North Stars-játékos, aki pályafutása során először szerzett gólt hosszabbításban. A második mérkőzésre vasárnap kerül sor Vancouerben.

Egy harmadon keresztül nem lehettek boldogok a másik kanadai csapat, az Ottawa Senators hívei sem. Az együttes ugyanis szörnyen kezdett, s bő tíz perc elteltével kétgólos hátrányba került a Philadelphia Flyers ellen. A Szenátorok azonban megemberelték magukat, s a második harmadban Havlat, Hossa és Alfredsson góljaival megfordította az állást. A győzelmet végül Chara 52. percben esett találata biztosította be.

Eredmények, Keleti főcsoport, elődöntő:
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)
gól:
Havlat (22:34), Hossa (25:33), Alfredsson (29:32), Chara (51:49), illetve Amonte (1:19), Kapanen (10:48)
az állás: 1-0 a Senators javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 1-0) - hosszabbítás után
gól:
Jovanovski (21:33), Näslund (51:12), Cooke (59:58), Klatt (63:42), illetve Zsoltok (17:08), Walz 2 (42:58, 48:11)
az állás: 1-0 a Canucks javára.