Vágólapra másolva!
Az előző szezon után újra Tim Duncant, a San Antonio Spurs kosarasát választották az észak-amerikai profi bajnokság alapszakaszának legértékesebb játékosává (MVP).

A 27 éves, 213 cm magas center mindössze a nyolcadik olyan játékos, aki egymást követő évben tudott duplázni, ráadásul ilyenre legutóbb a legendás Michael Jordan volt képes 1991-ben és 92-ben.

"Nagyon örülök az újabb címnek, de a csapat sikere a legfontosabb, hogy ki kapja a díjakat, az nem számít. Én eddig is ennek szellemében játszottam, és ezután is így fogok" - mondta az ünnepelt.

A 119 újságíró részvételével megtartott szavazáson Duncant 60-an jelölték az első helyre, és összesen 962 pontot kapott, míg a második Kevin Garnett (Minnesota Timberwolves) 871-et. Harmadikként a címvédő Los Angeles Lakers "pontgyárosa", Kobe Bryant végzett 496 ponttal. A Spurs csillaga meccsenként 23,3 pontot, 12,9 lepattanót és 3,9 gólpasszt szerezve vezette csapatát az alapszakasz első helyére.

A San Antonio a Nyugati-főcsoport elődöntőjében - a tavalyihoz hasonlóan - a Lakersszel mérkőzik. Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc magyar idő szerint kedd hajnalban kezdődik.