Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a Detroit Pistons és a Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapata is edzőt váltott, újabb változásokra került sor az NBA-ben. A Houston Rockets új mestere Jeff Van Gundy lesz, míg a következő idénytől Tim Floyd irányítja a New Orleans Hornets szakmai munkáját.

Bár a hivatalos aláírás még hiányzik a szerződésről, már szinte készpénznek vehető, hogy a következő szezontól Jeff Van Gundy veszi át a Houston Rockets együttesének szakmai irányítását. A kosárlabdacsapat igazgatója, Carroll Dawson bejelentette, tárgyal a kiszemelt szakvezetővel, aki már jelezte, átvenné a Rudy Tomjanovich távozásával megüresedett posztot. "Fel-le ugráltam örömömben, a feleségem azt hitte, megbolondultam" - nyilatkozta Dawson saját reakciójáról, miután egyeztetett Van Gundyval. "Jeff nagyon sikeres edző, kiváló a védekezésről alkotott filozófiája. Nagyon jó edzőt választottunk."

A Washington Post információi szerint Van Gundy segítője a Washingtontól menesztett Patrick Ewing lesz, akivel közösen érték el a nagy sikereket - a legnagyobbat, az NBA-döntőt 1998-99-ben. A gárda eddigi mestere, Rudy Tomjanovich május 23-án mondott le, korábban tizenkét évig edzette a Rakétásokat, s két bajnoki aranygyűrűt is szerzett velük (1994, 1995), az elsőt éppen az ellen a Knicks ellen, amelyben Pat Riley edző segítője bizonyos Van Gundy volt...

New Orleansban már előrébb járnak, a Hornets vezérkara ugyani döntött, s már alá is írták az új kontraktust Tim Floyddal. A tréner korábban a Chicago Bullsnál "szenvedett", a Bikák legzűrzavarosabb esztendeiben 49-190-es mérleget produkált, s többek között dolgozott Dávid Kornéllal is. A New Orleans vezetői május 5-én, közel öt év után menesztették Paul Silast. Floyd alapfizetése 4,8 millió dollár lesz három év alatt, ehhez jön hozzá a győzelmi prémium.