Vágólapra másolva!
Augusztus 6-án tárgyalják Kobe Bryant ügyét Eagle County bíróságán, és a bíró engedélyezte az élő televíziós és rádióközvetítést. A Lakers sztárját - aki lemondta a szereplést az USA válogatottjában - nemi erőszakkal vádolják.

Az egész Egyesült Államokban élőben kísérhetik majd figyelemmel az érdeklődők a nemi erőszakkal gyanúsított Kobe Bryant tárgyalásának első napját, mivel Fred Gannett bíró engedélyezte, hogy a tv-kamerák jelen legyenek a teremben.

A Los Angeles Lakers klasszisát július elején jelentette fel egy 19 esztendős nő, mondván: Bryant szexuálisan zaklatta őt a Colorado állambeli Edwards egyik szállodájában. Az ártatlanságát hangoztató sportoló ezután önként jelentkezett a rendőrségen, majd kifizette a 25 ezer dollár óvadékot, és szabadon távozott. A bíróságon augusztus 6-án kell megjelennie.

Ha a 24 éves játékost, aki háromszor lett bajnok az NBA-ben és hatszor szerepelt az All Star-válogatottban, bűnösnek találják, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, de a szankció alsó határa is négy év.

Bryant egyébként a várakozásoknak megfelelően (de térdműtétjére hivatkozva) lemondta a szereplést az USA válogatottjában, amely az olimpiai selejtezőkre készül. Az augusztus végi, Puerto Ricó-i tornán Vince Carter (Toronto Raptors) fogja helyettesíteni a Los Angeles-i hátvédet.

Bryanttel a Lakers is bajba kerülhet/sport/amerika/20030718webber.html?pIdx=2