Vágólapra másolva!
Az elmúlt bajnokságban örökre emlékezetes csatát vívott egymással a gólkirályi címért Tracy McGrady, az Orlando Magic és Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers szupersztárja. Az NBA két csillaga néhány nap múlva együtt szerepelt volna az Egyesült Államok válogatottjában a Puerto Ricó-i olimpiai selejtező tornán, Kobe azonban - amint kipattant a házasságtörési ügye - visszalépett a viadaltól. McGrady - aki amúgy Kobe cimborájának vallja magát - most meglehetősen kioktató hangnemben bírálta a bajba került kosarast.

"Ha nős vagy, maradj a feleséged mellett" - szögezte le McGrady az AP hírügynökségnek adott nyilatkozatában. "Ne csinálj semmi ostobaságot, olyasmit, ami a családi béke rovására mehet. Próbáld megőrizni családod boldogságát!"

"Remélem, Kobe kikeveredik ebből a csúnya ügyből, visszatér a rendes kerékvágásba, s újból a kosárlabdára tud összpontosítani" - folytatta a Bryanthez hasonlóan 24 éves McGrady. "Kobe nagyszerű fickó, akinek makulátlan volt a híre, álmomban sem fordult meg a fejemben, hogy ilyesmibe keveredhet. Az egyik percben még a világ tetején vagy, a másikban pedig már kihátrálnak mögüled a reklámozók."

Kobe Bryant 2003. június 30-a éjjelén valamit csinált egy Colorado állambeli luxushotel egyik lakosztályában egy 19 éves recepcióssal (hogy kölcsönös egyetértésen alapuló szexről volt-e szó, vagy pedig nemi erőszakról, azt majd a bíróság dönti el). Az első meghallgatást szerdán meg is tartották a tett helyszínén, a következő tárgyalási napot október 9-re tűzték ki.

Ami a kihátrálást illeti: a Nutella csokikrémet gyártó cég már fel is bontotta borsos reklámszerződését a termék egyik legfőbb népszerűsítőjével, jóllehet azt állítják, az erről szóló döntést már tavasszal meghozták. Ugyanakkor az is tény, hogy Kobe-t az Upper Deck játékkártyagyártó cég röpítette saját magánrepülőgépén Los Angelesből Coloradóba, a szerdai bírósági meghallgatásra.

Bryantet egyébként McGrady unokatestvére és egykori torontói klubtársa, Vince Carter helyettesíti az amerikai válogatottban az augusztus 20-án kezdődő olimpiai selejtezőn.

Ch. Gáll András