Vágólapra másolva!
Váratlan fordulatként Larry Bird szakmai igazgató döntése nyomán az Indiana Pacers kosárlabdacsapata menesztette Isiah Thomast. Az NBA-gárda élére minden bizonnyal Bird jó barátja és egykori csapattársa, Rick Carlisle kerül majd.

Érdekes és némiképpen váratlan húzásra szánta el magát az Indiana Pacers vezetősége. Az NBA-csapat klubelnöke, Donnie Walsh - Larry Bird szakmai igazgató javaslatára - menesztette az eddigi vezetőedzőt, Isiah Thomast. "Amikor három éve idehoztuk, ő volt a legmegfelelőbb ember a posztra. Azóta viszont sokat változott a csapat" - jelentette ki Walsh.

A USA Today információi szerint Bird máris felvette a kapcsolatot egykori csapattársával, Rick Carlisle-lal, aki várhatóan napokon belül elfogadhatja a Pacers ajánlatát. "Nagyon csalódott vagyok, mert Larry nem adott esélyt arra, hogy folytassam a megkezdett munkát" - nyilatkozta Thomas. De nemcsak a trénert lepte meg a döntés, hasonlóképpen vélekedett a csapat egyik kulcsjátékosa, Jermaine O'Neal is, aki elmondta, ha tudja, hogy ezt történik, nem hosszabbította volna meg szerződését.

"Hogy csalódott vagyok-e? Természetesen, több ok miatt is. Amikor aláírtam szerződésemet, egy szóval sem említette senki, hogy edzőváltás lesz. Nagyon fájdalmas dolog ez számomra, több volt számomra edzőnél, apámként tiszteltem" - nyilatkozta a Puerto Ricó-i olimpiai kvalifikációs tornán szereplő kosaras.

Larry Bird bevallotta, hogy első számú jelöltje az a Carlisle, akivel az 1980-as évek eleje óta jó kapcsolatot ápol, hiszen eleinte együtt játszottak Bostonban, majd Bird három éves edzősködése alatt Carlisle másodedzőként dolgozott vele a Celticsnél. Ez a "szeretet" hiányzott a Bird-Thomas kapcsolatból, a két klasszis ugyanis játékos pályafutásuk során a Boston Celtics, illetve a Detroit Pistons játékosaként rivalizált egymással. Amikor Thomast kinevezték a Pacers élére, a két legenda kezet rázott egymással, de nem mosolyogtak, emlékezett vissza az eseményre a USA Today.

A Detroit Pistonsszal korábban két NBA-bajnoki címet (1989, 1990) szerző, 12-szeres All Star-válogatott Thomas vezetőedzőként a három idény alatt 131 győzelemig és 115 vereségig jutott a Pacersszel. Távozása azóta volt napirenden, hogy együttese az idén sem jutott be a rájátszás 2. fordulójába, ráadásul az alapszakasz utolsó 30 mérkőzéséből 19-et elveszített.