Vágólapra másolva!
Mindenképpen szeretné meghosszabbítani a Minnesota Timberwolves vezetősége a csapat legnagyobb sztárjának, Kevin Garnettnek 2004 nyaráig szóló szerződését. Már elkészült az új kontraktus tervezete, amelyről "csak" az aláírás hiányzik.

A 211 cm magas csatár jelenleg is az egyik legjobban fizetett kosarasa az NBA-nek, hiszen 1998-ban hat évre 126 millió dollárért írt alá. A szerződés szerint fizetése évente 10,5 százalékkal emelkedik, így a 2003/04-es szezonban 28 millió dollárt vehet majd fel.

A klub által készített új tervezet majdhogynem visszautasíthatatlannak tűnik, s évente 12,5 százalékos bérnövekedést garantál az olimpiai bajnok játékosnak. Ennek ellenére elképzelhető, hogy a legutóbbi All Star-gála legjobbjának választott Garnett nem írja alá a szerződést, hiszen a Timberwolvesszal a bajnoki címre kevés az esélye, ráadásul valószínűleg máshol sem járna rosszul.

"Jelenleg nincs a városban, így nem tudom, mi a válasza" - mondta Glen Taylor, a csapat tulajdonosa.

A Los Angeles Clippers együttese viszont sikeresen erősített, miután szerződtette a szerb világbajnok Predrag Drobnjakot. A 211 centis center a Seattle Supersonicstól érkezett a kaliforniai város második számú csapatához, amely egy második körös választási jogáról mondott le a Seattle javára a jövő évi játékosbörzén.