Vágólapra másolva!
Térdműtét vár Dany Heatleyre, az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Atlanta Thrashers klasszis fiataljára, aki öt napja szenvedett súlyos autóbalesetet társával, az azóta is kómában fekvő Dan Snyderrel.

Az első orvosi vizsgálatok alapján az idei All Star-gála legértékesebbjének és a 2001-2002-es idény legjobb újoncának választott csatár állkapocscsonttöréssel, enyhe agyrázkódással és gyomortáji zúzódásokkal megúszta az ütközést, most viszont kiderült, egyik térdszalagját operálni kell.

Kedd éjjel Heatley Ferrarijával 130 km/órás sebességgel kisodródott egy kanyarban, a jármű egy kőfalnak csapódott, és mindkét hokis kirepült. Snyder rosszabbul járt: koponya- és agysérüléssel műtötték, s jelenleg kómában van.

Heatley gyorshajtás és súlyos közúti baleset miatt minden bizonnyal bíróság elé áll, a vádlista azonban Snyder állapotától függően bővülhet.

A Thrashers játékosai kedd óta a 15-ös (Heatley) és a 37-es (Snyder) számot viselik fejvédőjükön, így is kimutatva együttérzésüket. A legutóbbi felkészülési találkozón a csapat 5-2-re győzte le a vendég Nashville Predatorst, Marc Savard mesterhármast ütött.

A magyar idő szerint szombat hajnalban a szabadlistára tett játékosok számára megtartott "csereberén" a két leginkább figyelt sztár, Pavel Bure és Curtis Joseph nem kelt el. Előbbi sérült, és senki nem akart kockáztatni: azért adjon ki évi 10 millió dollárt, hogy az orosz csatár esetleg hosszú ideig az ágyat nyomja.

A detroiti Joseph viszont azért nem talált új gazdát, mert a rivális klubok nem kívánják vállalni annak a 16 milliónak a kifizetését, ami az érvényes szerződése alapján járna neki.

Eredmények, felkészülési mérkőzések:
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 2-3
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 3-2
Atlanta Thrashers - Nashville Predators 5-2
Montreal Canadiens - Minnesota Wild 3-2
New Jersey Devils - New York Rangers 0-2
Anaheim Mighty Ducks - Los Anageles Kings 0-4