Vágólapra másolva!
A Calgary Flames kapusa, Jamie McLennan 19 védéssel - karrierje tizedik hibátlan teljesítményével - járult hozzá csapata győzelméhez az Edmonton Oilers ellen az NHL legutóbbi játéknapján. A Montreal Canadiens hazai pályán 5-1-re verte a Washington Capitalst, míg az Atlanta Thrashers-New York Islanders mérkőzés 2-2-es döntetlennel végződött.

Egyetlenegy gólt hozott a Calgary Flames - Edmonton Oilers összecsapás, amelyet a hazai együttes Blair Betts második harmadbeli találatával végül megnyert. A találkozó hőse Jamie McLennan kapus volt, aki pályafutása tizedik shutoutját könyvelhette el, ehhez tizenkilenc kapura lövést kellett hárítania.

"Gól nélkül megúszni egy találkozót mindig nagy luxusnak számít, ehhez szükségeltetett a csapat kiváló teljesítménye is. Ez nem olyan mérkőzés volt, ahol ötven lövést kellett volna hárítanom az 1-0-s sikerhez, most csak 19 lövés jött el a kapuig, köszönhetően a társak kiváló védekezésének" - nyilatkozta szerényen McLennan, akinek legutolsó két, kapott gól nélkül megúszott találkozója is 0-0-ra végződött. Legutóbb 2000. január 29-én fordult vele elő ez a bravúr, érdekesség, hogy akkor is Roman Turekkel alkotott tandemet - csak éppen a St. Louis Blues együttesénél.

Montrealban egyperces gyászszünet előzte meg a helyi Canadiens és a Washington Capitals összecsapását, a játékosok és a nézők az Atlanta csatárára, az autóbaleset következtében elhunyt Dan Snyder emlékének adóztak. A találkozót a hazai gárda 5-1-re nyerte, a csapat legeredményesebbje a két gólt és egy gólpasszt számláló Yanic Perreault volt, de a kanadai pontszámítás alapján ugyancsak három pontot ért el Donald Audette is.

Eredmények:
Atlanta Thrashers - New York Islanders 2-2, hosszabbítás után
Montreal Canadiens - Washington Capitals 5-1
Calgary Flames - Edmonton Oilers 1-0.

[origo]