Vágólapra másolva!
Hiába vezetett már 2-0-ra a Toronto Maple Leafs jégkorongcsapata, hosszabbítást követően mégis az Atlanta Thrashers örülhetett a győzelemnek az NHL hétfői játéknapján. A vendégek ezúttal autóbalesetben elhunyt játékosuk, Dan Snyder családja előtt rótták le tiszteletüket. A másik mérkőzésen a Philadelphia Flyers 5-0-ra verte a Montreal Canadienst, megtörve ezzel hárommeccses nyeretlenségi sorozatát.

Ha eltekintünk attól a cseppet sem elhanyagolható ténytől, hogy az NHL Keleti főcsoportjának Délkeleti divíziójában a Tampa Bay Lightning eddig csupán hat találkozót vívott (s mindent meg is nyerte), s szigorúan a tabellára hivatkozunk, akkor meglepődve tapasztalhatjuk, hogy az élen az az Atlanta Thrashers áll, amely a szezonkezdet előtt két klasszisát is elveszítette.

A tragikus autóbalesetben elhunyt Dan Snyder mellett Dany Heatley sem játszhat, ennek ellenére az Atlanta kilenc mérkőzést követően öt győzelemmel és két döntetlennel áll, legutóbb éppen Torontóban nyert hosszabbítást követően.

A találkozón részt vett Snyder családja is (a Thrashers magánpáholyt bérelt számukra), akikért a csapat kettőzött erővel küzdött. Ennek ellenére a Maple Lefas a 40. percre Gary Roberts és Tom Fitzgerald találataival 2-0-s vezetésre tett szert. Ám ekkor villant a Thrashers, Marc Savard és Jeff Cowan 24 másodperc alatt egyenlített, a győzelmet jelentő gólt pedig a hosszabbítás ötödik percében Savard kotorta Ed Belfour hálójába.

"Dan Snyderért és családjáért játszottuk ezt a találkozót, nagyon nehéz dolgunk volt, de remélem, Dan most boldog és elégedett a csapat teljesítményével" - nyilatkozta a győztes gólnál asszisztáló Ilja Kovalcsuk.

A nap másik mérkőzésén a Philadelphia Flyers 5-0-ra leiskolázta a Montreal Canadienst, a gólokat Simon Gagne, Tony Amonte, Michel Handzus, Marcus Ragnarsson és John LeClair ütötték. A csapat vezetése főleg utóbbi játékos teljesítményével lehet elégedett, LeClair lábtöréséből felépülve idei első mérkőzését játszotta, s gólja mellett egy gólpasszt is adott, így segítve csapatát a három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi széria megtöréséhez.

Eredmények:
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 5-0
Toronto Maple Leafs - Atlanta Thrashers 2-3 - hosszabbítás után.