Vágólapra másolva!
A címvédő New Jersey Devils kapusa, Martin Brodeur az Ottawa elleni idegenbeli meccsen begyűjtötte pályafutása 66. shutoutját, minthogy a Szenátorok nem tudtak gólt ütni neki az NHL szombati rangadóján. A kapus csapata 1-0-ra diadalmaskodott, azaz a tavalyi, Keleti-főcsoport döntőjében elszenvedett vereségért nem tudtak bosszút állni az ottawaiak. Scott Walker hajrágóljával a Nashville 4-3-ra győzött Detroitban, a Toronto könnyedén, 4-1-re verte az Edmontont.

Négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Doug Weight, a St. Louis Blues klasszisa, mivel megpróbált sérülést okozni a Vancouver Canucks svéd fiataljának, Henrik Sedinnek. A csatár a kényszerszünet alatt 180 ezer dollárt (39,6 millió forint) veszít.

Érdekesség, hogy a szabálytalan megmozdulásáért nem ítéltek kiállítást a 3-2-es Blues-győzelemmel zárult összecsapáson, hanem az eset ismételt megtekintése után hozták meg az illetékesek a verdiktet. Weight ebben az idényben hatszor volt eredményes, és adott öt gólpasszt, így a klub listáján a második helyen áll.

Eredmények:
New York Rangers - Philadelphia Flyers 1-2, hosszabbítás után
Boston Bruins - Dallas Stars 4-1
Ottawa Senators - New Jersey Devils 0-1
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 3-0
Washington Capitals - San Jose Sharks 2-3
Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 3-2, h.u.
Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 4-1
New York Islanders - Atlanta Thrashers 3-4
Detroit Red Wings - Nashville Predators 3-4
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 9-0
St.Louis Blues - Florida Panthers 2-0
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 4-3
Phoenix Coyotes - Anaheim Mighty Ducks 4-3, h.u.