Vágólapra másolva!
NHL-pályafutása századik győzelmét aratta Roman Cechmanek, a Los Angeles Kings jégkorongcsapatának kapusa, miután a kaliforniai együttes 3-0-ra legyőzte a Nashville Predatorst. Megtartotta csoportjában a vezető helyet a Boston Bruins, amely Atlantában 5-4-re kapott ki. A Minnesota Wild és a New York Islanders idegenben győzött.

Nagy csatában, hosszabbításban nyert az Atlanta Thrashers jégkorongcsapata, amely az NHL szerdai játéknapján a Boston Bruins gárdáját fogadta, a Ilja Kovalcsuk találatával 5-4-re nyert. Az orosz csatár tizennegyedik gólját ütötte az idei évadban, ezzel a legeredményesebb játékos. A Boston vezet még az Északkeleti-csoportban, de megszakad négy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

Hazai közönsége előtt, Kip Brennan, Sean Avery és Michael Cammalleri góljaival 3-0-ra győzött a Los Angeles Kings, a Nashville Predators elleni siker több szempontból is jelentősnek mondható. Egyrészt a Ragadozók zsinórban három győzelem után buktak el, a hazai kapus, Roman Cechmanek NHL-pályafutása századik győzelmét aratta, s 30 védésével huszonnyolcadszor ért el shutoutot.

eredmények:
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 5-1
New Jersey Devils - Buffalo Sabres 4-1
Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild 2-6
Florida Panthers - New York Islanders 1-4
Atlanta Thrashers - Boston Bruins 5-4 - hosszabbítás után
Dallas Stars - Anaheim Mighty Ducks 3-3 - hosszabbítás után
Phoenix Coyotes - St. Louis Blues 5-4
Los Angeles Kings - Nashville Predators 3-0.