Vágólapra másolva!
Az NHL pénteki játéknapjának hat mérkőzése közül kettő is 5-0-s eredménnyel zárult. A Buffalo Sabres hazai pályán oktatta a Carolinát, míg a San Jose Sharks Phoenixben bizonyította, a Cápák erősebbek a Prérifarkasoknál. A New Jersey Devils hazai pályán, hosszabbításban verte a Mario Lemieux nélkül csak vergődő Penguinst.

Mario Lemieux nélkül továbbra sem megy a Pittsburgh Penguins jégkorongcsapatának, amely az egész NHL-mezőnyt figyelembe véve a második legrosszabb, 12 pontjánál csak a Washington tudott kevesebbet szerezni. "Super Mario" csípősérülése miatt sorozatban nyolcadszor nem tudott jégre lépni, nélküle a csapat mérlege 1-7. Ezúttal East Rutherfordban maradt alul a gárda, igaz, csak hosszabbításban kapott ki 2-1-re a New Jersey Devilstől

"Szerencsére megtartottuk győzelmi sorozatunkat, jelenleg az a legfontosabb, hogy ezt a formát állandósítsuk" - nyilatkozta Patrik Elias, aki a ráadás 39. másodpercében az Ördögök győztes gólját ütötte.

Egyaránt 5-0-ra nyert a San Jose Sharks és a Buffalo Sabres is. A Cápák idegenben, a Phoenix Coyotes otthonában diadalmaskodtak, a gólokon Mike Ricci, Marco Sturm, Alyn McCauley, Vincent Damphousse és Brad Stuart osztozott. A kaput ketten őrizték hibátlanul: Jevgenyij Nabokov az első félidőben meghúzódott, így a találkozó nagy részében Vesa Toskala brillírozott.

A Buffalo otthon a Carolina Hurricanes gárdáját páholta el, Mika Noronen 35 vésésével pályafutása harmadik shutoutját érte el, a mérkőzés legjobbja a két gólt ütő és egy gólpasszt adó J.P. Dumont volt.

Eredmények:
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2-1 - hosszabbítás után
Florida Panthers - Atlanta Thrashers 3-6
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 5-0
Dallas Stars - Los Angeles Kings 3-1
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 0-5
Anaheim Mighty Ducks - Nashville Predators 3-4 - hosszabbítás után