Vágólapra másolva!
Váratlan magabiztossággal győzött a Toronto Maple Leafs együttese Bostonban, az NHL legutóbbi játéknapjának keleti csúcstalálkozóján. Nolanék 6-0-ra gázolták el a felejthető teljesítményt nyújtó Bruinst, ennek ellenére a vesztett pontok tekintetében még mindig a bostoniak állnak jobban.

Az első két harmadban - bár vezetett a vendégcsapat - semmi jel nem utalt arra, hogy a KO-vereségben lesz része a Bruinsnak. Előbb Nieuwendyk szerzett vezetést a Torontónak, majd a második húsz percben Domi növelte az előnyt, így 0-2-vel vonulhattak a második pihenőre a csapatok.

A kétgólos hátrány még behozhatónak tűnt a Bruinsnak, azonban az utolsó harmad még annyira sem szólt a hazaiakról, mint az első kettő. A mindent eldöntő Maple Leafs-rohamra a második gólját szerző Nieuwendyk adta meg a jelet, majd sorrendben McCabe, és a kétszer eredményes Tucker iratkozott fel a gólszerzők közé. Nieuwendyknak egyébiránt nem megy rosszul a Bruins ellen, hiszen pályafutása során most mérkőzött 33-adszor a Bostonnal, és a mostani két góljával immáron 35 pontnál tart.

A játéknap másik nagy bravúrját a Detroit hajtotta végre: a Red Wings 0-3-ról mentett pontot az utolsó harmadban a St. Louis vendégeként.

Eredmények:
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 0-6
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 1-4
Buffalo Sabres - Phoenix Coyotes 2-3
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 2-4
New York Islanders - New York Rangers 2-4
New Jersey Devils - Washington Capitals 3-0
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 4-4
Vancouver Canucks - Calgary Flames 1-4
Los Angeles Kings - Dallas Stars 3-0
San Jose Sharks - Colorado Avalanche 2-2