Vágólapra másolva!
Martin Brodeur, az NHL-ben szereplő New Jersey Devils kapusa a New York Islanders elleni rangadón pályafutása 70. hibátlan teljesítményét érte el. A Detroitban Hasek helyett ezúttal CuJo parádézott.

A kanadai hálóőr a hosszabbításban eldőlt mérkőzésen 18-szor hárította az ellenfél lövéseit, ezzel az idei szezonban már hat hibátlan összecsapáson van túl. A rangadó egyetlen gólját Patrick Elias szerezte a hirtelen halál harmadik percében.

A játéknapon a Buffalo Sabres-Detroit Red Wings találkozón esett a legtöbb gól. A vendég együttes parádés játékkal 7-2-re leiskolázta a hazaiakat.

A tavalyi bajnok kapuját ezúttal Curtis Joseph védte, akit egy nappal ezelőtt rendeltek vissza az AHL-ben szereplő Grand Rapids Griffins együttesétől, mivel az elsőszámú kapus, a cseh Dominik Hasek a hétfői, Los Angeles Kings elleni összecsapáson ágyéksérülést szenvedett, ráadásul a tartalék, Manny Legace szintén nincs százszázalékos állapotban.

A detroitiak vezére ezúttal az elmúlt időben bombaformában lévő orosz Pavel Dacjuk volt, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki részét a nagyarányú győzelemből.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 1-1
New York Rangers - Montreal Canadiens 1-2
New Jersey Devils - New York Islanders 1-0 - hosszabbítás után
Atlanta Thrashers - Los Angeles Kings 4-3 - hosszabbítás után
Florida Panthers - Boston Bruins 1-1
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 2-7
Phoenix Coyotes - Dallas Stars 2-1
Anaheim Mighty Ducks - San Jose Sharks 3-2