Vágólapra másolva!
A spanyol szupersztár, Pau Gasol újabb győzelemre vezette a Memphis Grizzlies együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. A harmadik NBA-idényét töltő, és a debütálása óta remeklő erőcsatár 22 ponttal járult hozzá az idén meglepően jó teljesítményt nyújtó Grizzlik Sacramento elleni győzelméhez.

Kiegyensúlyozott összecsapást hozott a Kings memphisi fellépése, hiszen mindkét csapatból hat játékos ért el kétszámjegyű dobóteljesítményt a végül 105-100-as hazai sikerrel zárult mérkőzésen.

A szezonbeli 22. mérkőzésén is ugyanazzal a kezdőötössel (Stojakovic, B. Miller, Christie, M. Bibby, Divac) pályára lépő Sacramento kezdett jobban, és az első negyed végére tízpontos előnyhöz jutott. A vendégcsapatban a végül 27 pontig jutó szerb világbajnok, Peja Stojakovic vitte a prímet, de nem sokkal maradt el tőle a meccset 20 ponttal záró, ráadásul a mezőnyből 55%-os teljesítménnyel tüzelő Brad Miller sem.

A második szakaszban nyolc pontot hozott ellenfelén a Memphis, a harmadik negyed pedig döntetlenül zárult, így két pont híján meccsnullról vághattak neki a csapatok a mindent eldöntő 12 percnek.

A hajrát aztán a Grizzlik bírták jobban, és elsősorban a Gasol (22 pont), Posey (16 pont), L. Wright (8 pont, 13 lepattanó), Swift (11 pont, 10 lepattanó) négyesfogatnak köszönhetően sikerrel vették az újabb akadályt.

A legutóbbi tíz meccséből immáron nyolcadszor győztes Memphis őrzi playoffot jelentő hetedik helyét nyugaton, ugyanott a Sacramento - szintén 8-2-es utóbbi tízmeccses mutatóval - harmadik.

Eredmények:
Washington Wizards - Utah Jazz 91-87
Miami Heat - Atlanta Hawks 97-79
New York Knicks - Golden State Warriors 86-104
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 105-100
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 92-75
Chicago Bulls - Orlando Magic 102-88
Phoenix Suns - Seattle SuperSonics 92-91 - hosszabbítás után
Denver Nuggets - New Orleans Hornets 116-94
Portland TrailBlazers - Milwaukee Bucks 99-106