Vágólapra másolva!
Az újév első napján lemondott posztjáról Doug Mclean, az NHL-ben szereplő Columbus Blue Jackets edzője.

A 49 éves szakember, aki a csapat elnöke és vezérigazgatója is egyben, a gyenge szereplés miatt adja át helyét az eddigi másodedzőnek, Gerard Gallantnak, ugyanis a Blue Jackets a mostani szezonban csupán 25 pontot gyűjtött eddig, s ezzel a liga legrosszabb gárdájának számít.

McLean 2003 januárjában ült le a kispadra, miután menesztette Dave Kinget, az NHL-hez 2000-ben csatlakozott klub első trénerét. A játékosként több mint 600 NHL-mérkőzésen szerepelt Gallant vezetőedzőként magyar idő szerint szombat hajnalban debütál a Tampa Bay Lightning elleni mérkőzésén.

Előreláthatólag 2-4 hétig nem számíthat a litván Dainius Zubrus játékára csapata, a Washington Capitals, miután a csatár jobb lábfejében eltört egy csont. A 26 éves támadó a magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszott Buffalo Sabres elleni mérkőzés első harmadában sérült meg, amikor belelépett egy lövésbe.

Zubrus a mostani szezonban 38 mérkőzésen 23 pontot (11 gól/12 gólpassz) szerzett, s ezzel csapata ötödik legeredményesebb játékosa.

Az NHL legutóbbi játéknapjának eredményei:
Nashville Predators - Pittsburgh Penguins 3-2
Washington Capitals - New Jersey Devils 2-2
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 3-2
Ottawa Senators - New York Islanders 1-0
St. Louis Blues - New York Rangers 5-4