Vágólapra másolva!
Két élcsapat is vereséget szenvedett az NHL szerdai fordulójában: a Detroit Red Wings jégkorong-együttese hazai pályán kapott ki 3-0-ra a legjobb idegenbeli mérleggel bíró Boston Bruinstól, míg a Pittsburgh Penguins november 14-e óta először tudott nyerni idegenben. A Lemieux-t nélkülöző Pingvinek a New Jersey Devilst leckéztették meg, a bajnok még "öngólt" is vétett.

Ha otthon is megtanulna nyerni a Boston Bruins jégkorongcsapata, bizony komoly esélyese lehetne az idei NHL-sorozatnak. Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság szerdai játéknapján a gárda parádés játékkal az egyik legjobb csapat, a Detroit Red Wings otthonában győzött 3-0-ra, megszakítva ezzel a Vörös Szárnyak 12 mérkőzés óta tartó otthoni veretlenségi sorozatát, s megszerezve saját maga tizenegyedik idegenbeli sikerét.

Érdekesség, hogy a Bruins ezzel a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik, mellesleg hattal több győzelmet szerzett távol az otthontól, mint saját közönsége előtt. A Bruins góljain Joe Thornton, Travis Green és Mike Knuble osztozott, a kapuban Andrew Raycroft pályafutása második shutoutját elérve 36 lövést hárított.

Meglepetésre a Mario Lemieux-t nélkülöző Pittsburgh Penguins is feltámadt, s hol máshol tehette volna mindezt, mind a Keleti főcsoport egyik legjobbjának, a New Jersey Devilsnek otthonában. Utoljára november 14-én tudott nyerni idegenben a Pittsburgh, most egy négymérkőzéses nyeretlenségi sorozatot szakított meg.

A gólokat Mike Eastwood, Ryan Malone és Eric Meloche ütötte, a negyedik a bajnokság egyik legfurább találatára sikeredett, ugyanis öngólt hozott össze a Devils - más kérdés, hogy mivel ilyen nem létezik a hokiban, végül Matt Bradley neve mellé került bejegyzésre. Scott Niedermayer az első harmad végén haza passzolta a pakkot kapusának, Martin Brodeurnek, ám az megpattanva a kapus botján, becsorgott saját kapujába.

eredmények:
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 1-1 - hosszabbítás után
Washington Capitals - Phoenix Coyotes 0-3
Detroit Red Wings - Boston Bruins 0-3
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2-4
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 7-4
Anaheim Mighty Ducks - Los Angeles Kings 4-4 - hosszabbítás után.