Vágólapra másolva!
Története legelőkelőbb pozíciójába vezette a Minnesotát - Sam Cassell. A felülmúlhatatlan Kevin Garnett mellé szerződtetett rafkós irányítóval ligaelső a Timberwolves, amelynek edzője így már biztos résztvevője az All-Star gálának. Bajban vannak a 2002-es nagydöntősök: a Nets edzőt váltott, a Lakers még mindig félgőzös. A playoffmezőny viszonylag kiszámítható, de a hatékonysági listán nagy a liftezés (persze KG kivétel).

Flip Saunders fogja irányítani Nyugat válogatottját az All-Star gálán, Kevin Garnett és a többiek elintézték neki. "Bevittük Flipet a tutiba" - vigyorgott Garnett a Minnesota 97-95-ös Denver elleni, hétfői győzelme után. "Ő és a stáb megérdemli ezt az elismerést." A február 15-én, Los Angelesben rendezendő gála válogatottjait a hónap első napján legelőkelőbb helyen álló csapatot edzői vezethetik, és bár a Sacramento még utolérheti a Minnesotát, a Kings edzője, Rick Adelman tavaly is szerepelt, és ez kétszer egymás után nem lehetséges. "Ez egyáltalán nem fontos, csak az számít, hogy a csapat nyerjen" - szerénykedett Saunders. És a Wolves nyer. 22-4 a győzelem-vereség mérlegük december elseje óta, pedig a szezont 9-8-cal kezdték.

Konferenciaelsők, és soha ilyen jó helyen nem álltak még a szezon ilyen késői szakaszában. Hét éven át küzdött a tulajdonos, Kevin McHale hogy nyerő csapatot rakjon össze csillogó frontembere, Kevin Garnett mögé. Egy csomó játékos megfordult Timberwolvesnál, de sosem sikerült csapatot csinálni. 2003 nyarán aztán jött Sam Cassell és Latrell Sprewell, és a két veterán hátvéddel a Wolves elindult fölfelé. Garnettnek többé nem kell egyedül küzdenie, és talán végre egyszer a rájátszás első körét is túlélik.

Keleten a Pistons és a Pacers között fog eldőlni muinden, nagyon úgy látszik, bár a Nets edzőváltása még felhozhatja Jason Kiddéket. Ha azonban nem, az Indiana nagy előnnyel indulhat, tekintve, hogy eddigi három összecsapását a Detroit ellen megnyerte. Ráadásul igen egyszerű taktikával: a két külső ember, Chauncey Billups és Richard Hamilton lefogásával. A hátvédpár 42,5%-os mezőnymunkával 36,5 pontot szerzett átlagban a liga többi csapata ellen, Pacersszel szemben viszont 26,3% mellett 23,4-et sikerült dobni. A legutóbbi egymás elleni meccsük óta (január 20., 81-69) azonban mindkét gárda csak kikap: az Indy a Houstontól és a Washingtontól, a Detroit a Minnesotától és az Atlantától. A Keleti tabellát azonban így is messze vezetik, a ligatáblán is a 2., illetve a 4. helyen állnak.