Vágólapra másolva!
Egymillió szurkoló fogadta Bostonban a Super Bowl-győzelem után hazatérő New England Patriots amerikaifutball-csapatát. Robert Kraft tulajdonos együttese vasárnap Houstonban 32-29-re győzött a Carolina Panthers ellen, így 2002 után másodszor szerezte meg az Egyesült Államok legértékesebb sporttrófeáját.

"Egyszer elnyerni a kupát nagyon szép, még egyszer még szebb, de mi harmadszor is haza akarjuk hozni" - jelentette ki a piros-fehér-kékbe öltözött tömeg előtt Tom Brady, akit - akárcsak két éve - a döntő legjobbjának (MVP) választottak.

A New England 15 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, ez a második leghosszabb veretlenségi sorozat az amerikai profi bajnokság (NFL) történetében. A csúcstartó a Miami Dolphins, amely 1972-ben 17 meccset nyert sorozatban.

A győztes gárdához hasonlóan elégedett lehet a közvetítő CBS vezetése is. A XXXVIII. Super Bowlt ugyanis 143,6 millióan követték figyelemmel az Egyesült Államokban, és ez új rekordnak számít. Eddig a tavalyi döntő (Tampa Bay Buccaneers-Oakland Raiders 48-21) vonzotta a legtöbb tv-nézőt, szám szerint 138,9 milliót.