Vágólapra másolva!
Egy napon belül két jégkorongcsapatnál is edzőváltás történt az NHL-ben. A St. Louis Blues Joel Quenneville-t, a Phoenix Coyotes Bob Francist menesztette, helyükre mindkét esetben addigi segítőjük, Mike Kitchen, illetve Rick Bowness került.

Annak érdekében, hogy ne történjen meg az a csúfság, a St. Louis Blues jégkorongcsapatával, s 15 év után lemaradjon az NHL rájátszásáról Larry Pleau menedzser úgy döntött, váltani kell. Így a Blues kedden menesztette Joel Quenneville vezetőedzőjét, s helyettesét Mike Kitchent léptette feljebb a ranglétrán.

A Blues a Nyugati főcsoport kilencedik helyén áll 29-23-7-2-es mérleggel, a legutóbbi tizenhat bajnokin például mindössze négyszer hagyhatták el győztesen a jeget.

De nem Quenneville volt az egyetlen, aki kedden kapott útilaput: a Phoenix Coyotes szintén akkor döntött, s a menesztett Bob Francis helyére eddigi asszisztensét, Rick Bownesst nevezte ki. A Prérifarkasok utolsó 14 találkozójukon csupán kétszer nyertek, 20-24-15-3-as mérlegükkel a Csendes-óceáni csoport utolsó, illetve a Nyugati főcsoport 13. helyét foglalják el.

Edzőváltások az NHL-ben (2003-04)

csapatrégi edzőúj edző
Florida PanthersMike Keenan (nov. 9.)Rick Dudley
Rick Dudley (febr. 9.)John Torchetti
Washington CapitalsBruce Cassidy (dec. 10.)Glen Hanlon
Carolina HurricanesPaul Maurice (dec. 10.)Peter Laviolette
Columbus Blue JacketsDoug MacLean (jan 1.)Gerard Gallant
Phoenix CoyotesBob Francis (febr. 24.)Rick Bowness
St. Louis BluesJoel Quenneville (febr. 24.)Mike Kitchen