Vágólapra másolva!
Nyilvánosan kért bocsánatot Todd Bertuzzi, a Vancouver jégkorongozója a coloradói Steve Moore-tól, akinek súlyos sérülést okozott. A Canucks sztárja ennek ellenére a szezon végéig szóló eltiltást kapott.

"Tisztázni akarjuk, hogy ilyen és ehhez hasonló durvaságokat nem tűr el az NHL" - mondta Colin Campbell, a liga alelnöke, aki hozzátette, hogy még kivizsgálják az ügyet, és lehet, hogy Bertuzzi a következő idényben sem léphet jégre.

A kanadai csapat sztárja a hétfői rangadón szándékosan letaglózta riválisát, s eltörte két nyakcsigolyáját. Az idény végéig harcképtelen Moore vélhetően azért lett a támadás áldozata, mert egy hónappal korábban éppen miatta szenvedett agyrázkódást Bertuzzi klubtársa, a svéd Marcus Näslund.

"Steve, szeretnék tőled bocsánatot kérni. Nincs mentség a tettemre. Borzalmasan érzem magam a történtek óta" - mondta a könnyeivel küszködő Bertuzzi, aki ellen rendőrségi eljárás is indult.

Az NHL-ben az eltiltási rekordot Marty McSorley tartja, aki egy évig nem léphetett pályára, mert 2000 februárjában bottal szándékosan fejen vágta a védekezésre képtelen vancouveri Donald Brasheart. A kényszerszünet miatt McSorley már nem tudta folytatni profi pályafutását.

Eredmények:
Washington Capitals - Buffalo Sabres 0-6
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 2-4
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 2-3 - hosszabbítás után
Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 1-3
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 1-1