Vágólapra másolva!
Az NBA legutóbbi játéknapjának rangadóján a Minnesota hazai pályán visszavágott a címvédő San Antoniónak a múlt heti, texasi vereségért. A házigazdáknál Kevin Garnett, az "idény legjobbja" cím várományosa 27 pontot dobott, míg a túloldalon az elmúlt két szezon MVP-je, Tim Duncan 26 ponttal zárt.

A torontóiaknak kevés öröm jutott kedden, hiszen a Maple Leafs jégkorongozóinak otthoni 7-2-es fiaskója mellett a Raptors kosarasai is kikaptak Memphisben. A kanadai gárda kudarcának legfőbb oka az volt, hogy játékosai mindössze 33 százalékosan céloztak a mezőnyből. A Nyugati főcsoportban éllovas Sacramento meglepetésre saját közönsége előtt szenvedett vereséget a Milwaukee-tól, amelynek öt játékosa is kétszámjegyű dobóteljesítményt ért el.

Az affér óta először találkozott feljelentőjével a Los Angeles Lakers nemi erőszakkal perbe fogott szupersztárja, Kobe Bryant. A 22 pontos meccsátlagnál tartó klasszisnak azért kellett megjelennie a coloradói bíróságon - amely még nem tűzte ki a tárgyalás időpontját -, hogy a 19 éves lány meghallgatása során eldőljön: okozhatta-e a hölgy "szabados" életmódja azokat a sérüléseket, amelyeket a játékos durvaságának tulajdonítanak.

A háromszoros NBA-bajnok ellen június 30-án indult eljárás. A feljelentő szerint eleinte csak egy csókról volt szó a Lodge and Spa luxushotelben, ám a továbbiakban Bryant közösülésre kényszerítette őt. A Lakers nős csillaga beismerte az aktust, ám szerinte az a szobalány beleegyezésével történt.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 86-103
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 86-81
Memphis Grizzlies - Toronto Raptors 95-86
New Orleans Hornets - Detroit Pistons 82-81
Chicago Bulls - New Jersey Nets 81-84
Utah Jazz - Washington Wizards 85-77
Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 101-112