Vágólapra másolva!
1995 után ismét ott lesz a legjobb 16 NBA-gárda kieséses küzdelmeiben a Denver. A Nuggets az utolsó csapat, amely kvalifikálta magát a rájátszásba, amely április 17-én, szombaton kezdődik. Az alapszakaszból hátralévő két játéknapra azért maradt még kérdés: a playoffpárok még nem véglegesek, a kiemelési sorrend még mindkét főcsoportban változhat.

A Minnesota (57 győzelem, 24 vereség) egy győzelemmel vezet a Középnyugati csoport élén a San Antonióval szemben, és ha a Farkasok nyernek Memphisben szerdán, ők lesznek az elsők a csoportban. Ami azt jelenti, hogy a konferenciát is nyerik, hiszen a Csendes-óceáni csoport két éllovasa, a Sacramento és a Los Angeles Lakers már nem foghatja be őket. A főcsoportgyőzelem - azaz az 1. kiemelt pozíció - a teljes rájátszás során biztosítja számukra a hazai pálya előnyét (azaz több meccset játszhatnak a saját csarnokukban). Ha a Grizzlies nyer, és a Spurs megveri ugyanakkor a Denvert, a San Antonio az első a jobb főcsoportmérlege miatt (a Minnesota és a SAS alapszakaszpárharca 2-2-vel végződött). A konferenciaelső ellenfele éppen a Denver lesz a rájátszás első menetében (a vesztesé pedig a hatodik helyen végző gárda).

A másik lehetséges holtversenyben a Jazz (42-39) hátrányban van a Nuggets-cel szemben, így már nem kérdés, hogy melyikük a nyolcadik.

A Sacramento az utolsó napokban vesztette el az esélyét annak, hogy megnyerje a Nyugati főcsoportot, és még az is lehet, hogy sorban harmadik csoportelsősége is odalesz. A Golden State kezében a döntés, hiszen a Warriors ma (kedden) este a rivális Lakershez látogat, és ha veszít, a Kingsnek győznie kell Oaklandben szerdán a csoportgyőzelemhez, ami a 2. kiemelést biztosítaná számára. A párharc győztese biztosan a Houstonnal találkozik a playoff első körében. A vesztes ellenfelének kiléte még kérdéses: az ötödik helyen végző együttest fogadják, de a ma esti Dallas-Memphis összecsapás dönti csak el, ez melyik csapat lesz.