Vágólapra másolva!
A Calgary Flames és a Tampa Bay Lightning is győzött az NHL rájátszásában. A főcsoport-elődöntőben a Calgary 2-1-re vezet a Detroit Red Wings ellen, míg a Tampa Baynek már csak egy győzelemre van szüksége, hogy túljusson a Montreal Canadiens együttesén.

Montrealban hihetetlen izgalmak közepette tudta begyűjteni harmadik sikerét a Lightning, amely 17 másodperccel a rendes játékidő vége előtt még hátrányban volt, ám ekkor Vincent Lecavalier megszerezte az idei playoffban ötödik találatát és egyenlített.

A hosszabbítást érő gól sokkolta a Canadienst, amely a ráadásra sem tudta kiheverni a megrázkódtatást, Brad Richards pedig 1:05 perccel a "negyedik harmad" kezdete után kihasználta a hazaiak megingását, s eldöntötte a mérkőzést.

Calgaryban a csapatok két gól nélküli harmad közé beékeltek egy gólzáporos második játékrészt, amelyből a hazaiak jöttek ki győztesen: a 22. percben megszerezte a vezetést az alapszakasz-győztes Red Wings, a 34. percben azonban 3-2-re már a Flames vezetett.

A hazaiaknál a reguláris szakasz társgólkirálya, Jerome Iginla ezúttal is betalált, míg Martin Gelinas két gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 3-4, hosszabbítás után
az állás: 0-3

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Calgary Flames - Detroit Red Wings 3-2
az állás:
2-1

A párharcok négy győzelemig tartanak.