Vágólapra másolva!
A Minnesota Timberwolves pénteken hazai pályán továbbjuthat a Nuggets ellen, miután szoros meccsen győztek Denverben kedden. A mérkőzés hőse természetesen az MVP-várományos Kevin Garnett volt. A játéknap másik találkozóján Baron Davis vezetésével nyert hazai pályán a Hornets a Heat ellen, a széria állása 2-2.

Kevin Garnett 27 pontot, 14 lepattanót és öt gólpasszt tett hozzá a Timberwolves kedd esti győzelméhez Denverben, a Nuggets elleni 84-82-es siker pedig egyetlen lépés távolságra hozta a Minnesota történetének első második körös szereplését, ami az előző hét playoff-próbálkozásuk során nem jött össze. "Néha jobb, ha nem piszkálod az alvó oroszlánt, de a helyi srácok itt pont az ellenkezőjét tették" - nyilatkozta a legértékesebb játékosank járó díj legnagyobb várományosa arra utalva, hogy a denveriek az előző meccsen aratott győzelmüket egy kissé túllihegték a sajtóban. "Mi szépen megvártuk a meccset, kijöttünk és nyertünk, és most jó helyzetben vagyunk a befejezéshez." Ez elsősorban Garnetten múlik, hiszen hiába voltak jó mutatói a harmadik meccsen is, a Denver szinte megfojtotta ellenfelét. Most higgadtan játszott a nyugati alapszakasz-első, és KG sem hagyta magát izgatni: 8/17-es mezőny- és 11/15-ös büntetőstatisztikával dolgozott.

A hazaiakra legnagyobb csapást a sztárújonc Carmelo Anthony gyengélkedése mérte: két pont 1/16-os akciózással rémes, illetve Trenton Hassell védőmunkáját dícséri. "Őszintén szólva, Carmelónak még sokat kell fejlődnie a labda nélküli helyezkedésben" - mondta Jeff Bzdelik, a Nuggets edzője, aki a negyedik negyedben már kivonta a játékból 19 éves játékosát. Pénteken Minneapolisban eldőlhet a párharc, Garnett pedig megkaphatja az MVP-díjat.

A New Orleans Hornets ezúttal előnyt kovácsolt a tapasztalatából. Az első két meccsen a jóval fiatalabb és atlétikusabb Miami Heat lemosta őket (különesen a második meccs 93-63-as végeredménye volt csúnya), most azonban jó taktikával, akcióból 50%-kal dobva nyertek, viszonylag simán. A sérült térde fájásával nem törődő Baron Davis legnagyobb segítsége a 13. NBA-szezonját taposó Stacy Augmon volt, aki csereként dobott 17 pontot, abból négyet támadóidő lejártakor a negyedik negyedben. Lamar Odom 25 pont mellett nyolc lepattanót és hat asszisztot is jegyzett, de teljesen lebénult például Caron Butler, aki eddig a rájátszásban a Miami legjobbja volt: 3/11-es mezőnymunkával hét pontot szerzett. A Heat 5/22-es tripla- és 40,5%-os akcióstatisztikája sokat elárul a vereség okairól. A Hornets 96-85-ös sikerével kiegyenlítette a párharcot, amely pénteken Miamiban folytatódik, aztán ismét New Orleans lesz a pálya. Eddig minden meccsen hazai siker született.

eredmények, Keleti főcsoport, negyeddöntő:
New Orleans Hornets - Miami Heat 96-85 (22-17, 28-27, 18-27, 28-14)
ld.:
B. Davis 23 (10 gólp.), S. Augmon 17, ill. L. Odom 25, E. Jones 16, D. Wade 11 (10 gólp.)

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 82-84 (20-20, 16-16, 27-30, 19-18)
ld.:
V. Lenard 28, A. Miller 13, Nene 11, ill. K. Garnett 27 (14 lep.), S. Cassell 15, T. Hassell 14, L. Sprewell 13