Vágólapra másolva!
A rájátszás során még nem szenvedett vereséget idegenben a Tampa Bay Lightning jégkorongcsapata, amely az NHL Keleti főcsoportdöntőjében ezúttal a Philadelphia otthonában nyert 4-1-re, s összesítésben 2-1-es előnyre tett szert. Nyugaton a San Jose Sharks remekelt, s Calgaryban aratott 3-0-s sikerével ismét nyílttá tette a konferenciafinálét.

Idegenben egyelőre megállíthatatlan a Tampa Bay Lightning jégkorongcsapata, amely az idei playoff során mind az öt találkozóját megnyerte a másik fél csarnokában. Az eddigi 1-1-es állást most 4-1-es philadelphiai sikerével billentette a maga javára, a kapuban Nyikolaj Habibulin 24 lövést hárított, a gólokon Cory Stillman, Ruszlan Fedotenko, Vinny Lecavalier és Brad Richards osztozott. A negyedik összecsapásra szombaton Philadelphiában kerül sor.

Nyugaton is nyílt maradt a harc, miután a Calgary Flames két győztes mérkőzés után hazai pályán szalad bele egy 3-0-s zakóba a San Jose Sharks ellen. A hős természetesen a vendégek kapusa, a playoffban harmadik shuoutját jegyző Jevgenyij Nabokov volt, aki 34-szer találkozott a koronggal, míg Alex Koroljuk minden találatból kivette részét, két gólt és egy gólpasszt adott. A negyedik összecsapásnak vasárnap Calgary, az ötödiknek hétfőn San Jose ad otthont.

eredmények, Keleti főcsoport, döntő
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)
gól:
Primeau, illetve Stillman, Fedotenko, Lecavalier, Richards
az állás: 2-1 a Lightning javára.

Nyugati főcsoport, döntő
Calgary Flames - San Jose Sharks 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
gól:
Koroljuk 2, Damphousse
az állás: 2-1 a Flames javára.