Vágólapra másolva!
Nem sikerült az idegenbeli bravúr a Tampa Bay Lightning jégkorongcsapatának, így egy mindent eldöntő, hetedik mérkőzésre van szükség, hogy kiderüljön, melyik együttes nyeri az NHL Keleti főcsoportját, s jut be a kedden kezdődő Stanley-kupa fináléjába. A csütörtöki hatodik összecsapást a Philadelphia Flyers 5-4-re nyerte, a győztes gólt a hosszabbításban Simon Gagne szerezte.

eredmény, Keleti főcsoport, döntő, 6. mérkőzés
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 5-4 (2-1, 1-3, 1-0, 1-0)
gól:
Gagne 2, Primeau 2, Kapanen, illetve Lecavalier 2, Fedotyenko 2
az állás: 3-3.

Két embert áldhatnak a philadelphiai jégkorong-szurkolók, s lehet, még aranyba foglalják Keith Primeau, valamint Simon Gagne nevét, akik megmentették a Flyers idei szezonját. Mindössze 109 másodperc választotta el a Tampa Bayt attól, hogy bejusson a Stanley-kupa döntőjébe, miután a keleti konferenciafinálé hatodik összecsapásán szűk két perccel a lefújás előtt még 4-3-ra a vendégcsapatnál volt az előny.

Jött viszont Primeau, aki egyenlített, majd a ráadás vége felé Gagne megszerezte a győztes gólt, amely életben tartotta a Flyers-álmokat. "Mindenkinek a segítségére szükségem volt, s ezt a segítséget ma meg is kaptam" - hárította el a dicsfényt magáról Primeau, aki jól tudja, az igazi bravúrt az jelentené, ha együttese szombaton, Tampában is diadalt aratna.

A párharc győztese kedden kezdi meg a Stanley-kupa-finálét, az ellenfél a Calgary Flames lesz. A Flyers története során nyolcadszor juthat fináléba, 1997 óta először, míg a Lightning, amely az utolsó 12 szezonjában mindössze harmadik alkalommal érte el a playoffot, először szerepelhetne a nagydöntőben.