Vágólapra másolva!
Az NHL-ben július elsején, azaz csütörtökön kezdődik a free agent- (szabadügynök-)szezon, így a lejárt szerződésű s szabadon igazolható játékosok közül még az utolsó pillanatban is többen írják alá új szerződésüket jelenlegi csapatukkal.

A Toronto Maple Leafs négy rutinos játékossal hosszabbított szerződést. A kanadai csapatnál marad az NHL egyik legjobb kapusa, a 39 éves Ed Belfour, aki 2006-ig írt alá, s meg nem erősített hírek szerint idényenként 7 millió dollárt kap majd. Az együttesnél folytatja az All Star-válogatott Gary Roberts és Joe Nieuwendyk, valamint a finn hátvéd, Aki-Petteri Berg is. A kvartettből csak az utóbbi játékosnak nincs bajnoki aranygyűrűje, merthogy eddig még nem volt Stanley Kupa-győztes csapat tagja. A Maple Leafs korábban már megegyezett két veteránjával, Darcy Tuckerrel és Ken Klee-vel.

A Colorado Avalanche is dűlőre jutott Steve Konovalcsukkal és Darby Hendricksonnal, s az állandó híresztelések ellenére, miszerint Peter Forsberg Európában folytatja pályafutását, a svéd klasszis is maradhat - legalábbis a 11 millió dolláros ajánlat megfontolandó.

A Detroit Red Wings minden bizonnyal túlad a Brett Hull, Steve Thomas duón, de több játékosra is kivetett már a hálóját. A New York Rangers minden egyes játékosával szeretne megegyezni, míg a St. Louis Blues vezérkara 99,9 százalékig biztos abban, hogy Chris Pronger marad, főleg, ha a védő fizetését évi 10 millió dollárra emelik.

A Calgary Flames hétmillió dollárral kecsegteti Jarome Iginlát, míg a Philadelphia Flyers is megtartotta a csapatkapitány Keith Primeau-t.

[origo]/(MTI)