Vágólapra másolva!
Vannak sportolók, akiken nem fog az idő. Az észak-amerikai bajnokságokban edződőkre különösen igaz lehet a megállapítás, hiszen tavaly az NHL-ben az orosz Larionov vagy az NBA-ben Karl Malone még 42 évesen is eredményesen szerepelt, de a tavaly visszavonult Stockton is a legjobbak közé tartozott. Nagy dobásra készül idén a Denver Nuggets is, amelyben a hét elején, edzőmeccsen pályára lépett Dennis Rodman, s a hírek szerint Clyde Drexler is visszatérését fontolgatja.

Kedden a denveri Pepsi Centerben edzőmérkőzésen lépett pályára Dennis Rodman. A kosárlabda-történelem talán valaha élt legjobb lepattanózója 43 évesen döntött úgy, kipróbálja magát - talán életében utoljára. A Nuggets igazgatója, Kiki Vandeweghe elmondta, Rodman egyszerűen arra volt kíváncsi, fel tudja-e még venni a versenyt a fiatalokkal. "Rodman jönni akart, hogy megnézze, mit tud. Úgy gondolja, játszani szeretne újra. Megadtuk neki a lehetőséget."

Rodman hétfőn érkezett a városba, a találkozón két pontot szerzett, és két lepattanót szedett, ám a találkozó után benőtt körme miatt kisebb műtétre a helyi kórházba ment. Vandeweghe elmondta, ha Dennis egészséges lesz, visszavárja.

A 43 éves játékos pályafutása során öt bajnoki aranygyűrűt nyert, kétszer az NBA legjobb védőjének választották. A bajokságban utoljára az 1999-2000-es szezonban lépett pályára.

Ennél sokkal nagyobb hír lehet azonban, hogy a csapathoz bejelentkezett egy másik sztár, Clyde Drexler is. Az 1992-ben olimpiai aranyérmet szerző "igazi" Dream Team tagját egy hete még a Hírességek Csarnokába választották, nem sokkal később viszont úgy nyilatkozott a Portland Tribune hasábjain, kész a visszatérésre.

"Minden évben akad olyan csapat, amely felhív, s megkérdezi, 'hé, nincs kedved leülni nálunk a kispadra játékosedzőnek, s átadni tapasztalataidat a fiataloknak?' Én pedig mindig azt válaszoltam: 'Tudod, tényleg élvezem az itthonlétet a gyerekeimmel.' De ha akadnak olyan bajnokesélyes csapat, amely megkeresne, bizony, megfontolnám az ajánlatot" - nyilatkozta Drexler.

A klasszis kosaras utoljára 1997-98-ban a Houston Rockets színeiben játszott, jelenleg viszont napi öt mérföldet fut, s bár nem hiszi, hogy megközelítheti fénykorában nyújtott teljesítményét, kiegészítő emberként is szívesen segítene.

"Ha sokat játszol, nagyobb esélye van annak, hogy megsérülsz. De ha azt nyújtod, amit például a Nuggetsben Earl Boykins, s félidőnként 6-8 pernyi sziporkát adsz a játékba, azt akár fél lábbal is teljesítheted" - vélte a 9-szeres All Star-játékos.

Kiki Vandeweghe, aki 1984-88-ban még egy csapatban szerepelt Drexlerrel Portlandben, nem titkolja, felizgatta az ötlet. A hírek szerint éppen védőt keres, így előfordulhat, hogy Drexler szerződtetését még bele tudja kalkulálni a fizetési sapkába.

A Nuggets a hírek szerint szerződteti Greg Bucknert, így a 13-as keret tizedik játékosa is meglene az új évadra. A további helyekre Dion Glover, Bryon Russell, DerMarr Johnson, Melvin Sanders, Rodney White, Ryan Bowen, Popeye Jones, Mark Pope és Sean Rooks kerülhet. Ami biztos, a Nuggets október 5-én, 18 játékossal kezdi majd meg az edzőtábort.