Vágólapra másolva!
A világ egyik legjobban kereső jégkorongosát, a cseh Jaromir Jagrt nem érdekli, mennyi pénzért játszik azután, hogy a tengerentúlról hazatért nevelő együtteséhez. Chelios bobozni akar.

Az NHL-es klubtulajdonosok és a profihokisok közötti bérvita miatt utóbbiak közül eddig csaknem kétszázan döntöttek úgy, hogy Európában folytatják pályafutásukat. Jagr eddig idényenként 11 millió dollárt keresett, most viszont odahaza, a Kladnóban ennek töredékével kell beérnie.

Édesapja, aki az elnöke a cseh klubnak, közölte: fia keresetének harmada a Kladno éves költségvetése. "Ha egy koronát ad apu, az is jó. Nem a pénz miatt jöttem haza" - mondta a kétszeres Stanley Kupa-győztes, olimpiai bajnok Jagr. A cseh élvonalban az éves átlagkereset 1,5 millió korona, a tengerentúlról visszatérő sztárok javarésze ennél többet tehet zsebre.

A kanadai Steve Reinprecht az elmúlt szezonban 1,5 millió dollárt keresett, most viszont úgy írt alá a francia Mulhouse-hoz, hogy havi 7000 eurót kap, de ezt is legfeljebb nyolc hónapon át.

Kiderült az is, negyedik olimpiáján már nem jégkorongozóként, hanem bobosként kíván szerepelni a kétszeres bajnok Chris Chelios. A Montreal Canadiensszel 1986-ban, a Detroit Red Wingsszel pedig 2002-ben diadalmaskodó, 42 éves amerikai legenda - akit a Salt Lake City-i játékok legjobb hátvédjévé választottak - származására való tekintettel a görög bobcsapatot kívánja erősíteni Torinóban. A 21 idényt maga mögött tudó veterán jelenleg a coloradói Lake Placidben lévő központban edz hazájának legjobb bobosaival.