Vágólapra másolva!
A címvédő Detroit Pistons Richard Hamiltonnak 1.3 másodperccel a lefújás előtt szerzett kosarával nyert 78-77-re a vendég Miami Heat ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-liga (NBA) legutóbbi játéknapján. A Philadelphia 76ers sztárja, Allen Iverson a végső dudaszó pillanatában dobta a győztes duplát a hosszabbításban a Washington Wizards ellen, a Los Angeles Lakers ugyanakkor otthon kapott ki a Sacramento Kingstől.

A Toronto Raptors beismerte, azért volt a New York Knicks elleni szerdai bajnoki mérkőzésen a megszokottnál több rendőr és biztonsági őr, mert a kosárlabdacsapat sztárja, Vince Carter fenyegető levelet kapott. Incidens nem történt.

Cartert az utóbbi hetekben egyre keményebb hangnemben bírálják a kanadai gárda szimpatizánsai, mivel gyenge formában van, és kilátásba helyezte, kéri, hogy más együtteshez cseréljék. A torontói klub a következő hetekben is megerősített biztonsági szolgálatot rendel az Air Canada Centre-be

Összesen két mérkőzésen nem engedte pályára lépni a Minnesota Timberwolves Michael Olowokandit, miután a nigériai játékost csütörtök hajnalban rövid időre őrizetbe vett a rendőrség. A center egy éjszakai szórakozóhelyen botrányosan viselkedett, és csak kábító lövedék alkalmazásával lehetett megfékezni.

Olowokandi már kihagyta az Indiana Pacers és a Memphis Grizzlies elleni találkozókat, előbbiben 106-102-re kikapott, utóbbiban pedig 115-90-re nyert klubja. A játékos a Sacramento Kings elleni, magyar idő szerint vasárnap hajnali összecsapáson már szerepelhet.

eredmények:
Dallas Mavericks - Portland TrailBlazers 92-83
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 116-114 - hosszabbítás után
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 96-98
Atlanta Hawks - Orlando Magic 99-117
Detroit Pistons - Miami Heat 78-77
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 82-77
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 115-90
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 75-89
Utah Jazz - Houston Rockets 90-80
Phoenix Suns - New Orleans Hornets 95-86
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 106-109
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 87-98
Seattle SuperSonics - New Jersey Nets 92-79.