Vágólapra másolva!
A Miami nyerte meg az NBA legutóbbi játéknapjának rangadóját a vendég Phoenix ellen. A liga két legjobb csapatának rangadóján a Délkeleti-csoport első helyén végzett floridaiak - akik klubrekordot jelentő 16. hazai diadalukat aratták sorozatban - részéről Dwayne Wade 35, míg a szupersztár Shaquille O'Neal 25 ponttal zárt, míg a túloldalon a kanadai Steve Nash 19 ponttal és 14 gólpasszal remekelt. 

A végső sikerre is esélyesnek tartott San Antonio negyedik meccsén először nyert a bokasérüléssel küszködő Tim Duncan távollétében, miután hat játékosa is kétszámjegyű dobóteljesítményt ért el. Philadelphiában a mesterlövészek listáját vezető Allen Iverson 36 pontig jutott, és ő szerezte 2 másodperccel a vége előtt a győztes kosarat a Toronto ellen, de a nap legjobbja mégsem ő lett, hanem a New Yorknak 40 pontot szóró, seattle-i Ray Allen.

Bombariadó miatt 85 percet csúszott a címvédő Detroit és a vendég Indiana mérkőzése. A találkozó előtt egy ismeretlen telefonáló azt közölte a rendőrséggel, hogy pokolgépet helyezett el a Pacers öltözőjében. Amíg a tűzszerészek átkutatták a helyiséget - eredménytelenül -, az indianapolisiak a buszon várakoztak, majd "bosszúból" 94-81-re megverték a hazaiakat. A találkozó eleve rendkívül szigorú biztonsági feltételek között zajlott, hiszen november 19-én éppen e két együttes meccsén tört ki az NBA legemlékezetesebb tömegverekedése. A nézőtérre is átterjedő dulakodás miatt a Pacersből a főkolompos Ron Artestet az idény végéig, míg Stephen Jacksont 30, Jermaine O'Nealt 25, Anthony Johnsont öt, Reggie Millert pedig egy összecsapásra tiltották el. A túloldalon Ben Wallace 6, Chauncey Billups, Elden Campbell és Derrick Coleman pedig 1-1 találkozóra szóló büntetést kapott.

Eredmények:
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 103-101
Boston Celtics - Chicago Bulls 86-94
New Orleans Hornets - Houston Rockets 68-81
Detroit Pistons - Indiana Pacers 81-94
Miami Heat - Phoenix Suns 125-115
San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 111-95
Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 118-117 - hosszabbítás után
Los Angeles Clippers - Washington Wizards 98-94
Seattle SuperSonics - New York Knicks 109-101 - h.u