Vágólapra másolva!
Pénteken utazik a Dallas Stars jégkorong-csapatához Vas János, aki első magyar mezőnyjátékosként mutatkozhat be a legrangosabb bajnokság, az NHL küzdelemsorozatában.

Hároméves szerződést kapott az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Dallas Starstól Vas János, s pénteken el is utazik a texasi város együtteséhez, hogy hétfőtől megkezdje a felkészülést a 2005-2006-os szezonra.

"2003-ban már jártam egyszer Dallasban, ám akkor legnagyobb sajnálatomra nem léphettem jégre sérülésem miatt. Az viszont komoly lelkierőt adott, hogy az amerikai együttes ennek ellenére fogadott, a vezetők megmutatták a várost, jelezték, figyelnek, s számítanak rám a jövőben" - mesélte korábbi tapasztalatait Vas János a szerdai sajtótájékoztatón.

"Hároméves szerződést ajánlott számomra a csapat, s végül sikerült megegyeznünk. Nyáron tehát ismét az Egyesült Államokba utaztam, s végre régi vágyam is teljesült, magamra húzhattam a Stars mezét. Ez lelkileg sokat segített."

Vas elmondta, az edzőtábor alatt nagyon elégedettek voltak vele a dallasi edzők, jelezték, ha jól teljesít az edzéseken, akkor akár az első, szeptember 17-i előszezon- (pre-season-) összecsapáson is lehetőséget kaphat.

"Rajtam múlik csak, hogy élni tudok-e a lehetőséggel, s már az idén bekerülök-e a Dallas Stars csapatába. Ha nem, akkor marad a másik csillagos csapat" - jegyezte meg a fiatal játékos, aki alaphelyzetben a Dallas farmcsapata, az Iowa Stars színeiben szerepelhet az AHL-ben, de a bármikor felkerülhet az NHL-es gárdához.

A bajnokság október 5-én rajtol, a nyitómérkőzésen a Dallas Stars a Los Angeles Kings együttesét fogadja, talán már Vas Jánossal soraiban. Az Iowa Stars nyitómérkőzésére október hatodikán kerül sor, a vendég a Peoria Rivermen együttese lesz.

A Dallas Stars 2005-2006-os előszezon-mérkőzései
szeptember 17., szombat
Colorado Avalanche - Dallas Stars

szeptember 18., vasárnap
Edmonton Oilers - Dallas Stars

szeptember 20., kedd
Dallas Stars - Edmonton Oilers

szeptember 23., péntek
Dallas Stars - Detroit Red Wings

szeptember 25., vasárnap
Detroit Red Wings - Dallas Stars

szeptember 27., kedd
St. Louis Blues - Dallas Stars

szeptember 28., szerda
Dallas Stars - St. Louis Blues

október 1. szombat
Dallas Stars - Colorado Avalanche

Pincési László