Vágólapra másolva!
Vas János győztes mérkőzésen mutatkozott be a Dallas Stars csapatában: a texasi klub 6-4-re nyert a vendég Edmonton Oilers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) előidényének legutóbbi játéknapján. A magyar csatár a negyedik sorban kapott lehetőséget.

"Remek mérkőzés volt. Rengeteg világsztár játszott, csak kapkodtam a fejem, elbűvölt a produkciójuk. A hajrában majdnem pontot szereztem, amikor társamnak, a svéd Yarod Hagosnak jól lekészítettem a korongot, azonban ő ziccerben mellé lőtt" - mondta Vas, aki Szuper Levente után második magyarként szerepelhetett NHL-es felkészülési mérkőzésen.

Dallasban népünnepély volt a találkozó előtt, hiszen a bérvita miatt utoljára 2004. április 4-én rendeztek NHL-összecsapást a metropoliszban. Az Edmonton elleni csatában a hazaiak két klasszisa, Bill Guerin és Jason Arnott négy-négy pontot gyűjtött, előbbi két gól és két gólpassz, utóbbi négy előkészítés formájában. A 34-szer kapura lövő Stars tíz emberelőnyből hármat, a 22-szer próbálkozó Oilers pedig nyolc létszámfölényéből kettőt értékesített.

A hazaiak már 82. másodpercben vezetést szereztek, azonban a kanadai alakulat fordított. A második harmad után 4-4 volt az állás, míg a zárófelvonásban két Stars-emberelőnyös találat esett.

Az 1999-ben Stanley-kupa-győztes, 2000-ben finalista Dallas legközelebb magyar idő szerint szombat hajnalban fogadja a 2002-ben bajnok Detroit Red Wings együttesét.

A nap többi meccse sima volt. A gólpasszt jegyző cseh Jaromir Jagrral felálló New York Rangers nem bírt a városi rivális Islandersszel, míg a Toronto Maple Leafs még gólt sem kapott a vendég Boston Bruinstól. A Montreal Canadiens féltucat góllal terhelte meg a címvédő Tampa Bay Lightning hálóját, a szlovák Marcel Hossa és a cseh Radek Bonk egyszer-egyszer volt eredményes, és mindketten adtak három gólpasszt.

A Buffalo Sabres már 3-0-ra vezetett a Minnesota Wild otthonában, majd Pascal Dupuis (1, 3) miatt kikapott 6-3-ra. A legendás Wayne Gretzky megint elképedve láthatta, hogy az általa irányított Phoenix Coyotes 8-4-es vereséget szenved a csupán 24 kapuralövést eleresztő vendég Los Angeles Kingstől. A szlovák Pavol Demitra 1 góllal ás 3 gólpasszal zárta az estét.

eredmények
Dallas Stars - Edmonton Oilers 6-4
New York Islanders - New York Rangers 5-1
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 6-1
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 5-0
Minnesota Wild - Buffalo Sabres 6-3
Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 4-8