Vágólapra másolva!
A Memphis Grizzlies sem tudta megállítani a ligaelső Detroit Pistonst, amely így sorozatban tizedik, összesen pedig 36. győzelmét aratta az NBA legutóbbi játéknapján. Az elmúlt napokban nagy visszhangot kiváltott Ron Artest-Peja Stojakovic csere óta először játszott új csapatában az Indiana Pacerstől érkezett Artest, ám bemutatkozása nem sikerült jól, miután a Sacramento Kings kikapott a Boston Celtics otthonában.

A bostoni találkozón a liga egyik legjobb védőjének tartott kosarasa kezdőként lépett pályára, ám társaihoz hasonlóan neki is gondja akadt a dobáspontossággal, 14 mezőnykísérletéből mindössze öt ért célba, és 15 ponttal zárt. A csapnivaló 30 százalékos hatékonysággal dobó Kings mindössze 74 pontig jutott, ami kevés volt a sikerhez. A másik oldalon is volt egy debütáló: a Minnesota Timberwolvestól mindössze 24 órával a meccs kezdete előtt megszerzett Wally Szczerbiak 10 ponttal segítette új együttesét.

A Szczerbiakot is érintő, összesen hét játékost megmozgató cserével úgy tűnik, a Minnesota is jól járt, hiszen a Houston Rockets otthonában a Bostontól kapott Ricky Davis vezérletével tudott győzni. Davist láthatóan feldobta az új környezet, hiszen remekül játszott, 27 ponttal és 10 lepattanóval csapata legeredményesebbje volt.

A nap legizgalmasabb találkozójára Los Angelesben került sor, ahol a Lakers hosszabbításban verte egy ponttal a Golden State Warriorst. A Los Angeles először lépett pályára az emlékezetes Toronto Raptors elleni meccs óta, amelyen Kobe Bryant 81 pontot szerzett. Az akkori sziporkázással szemben a bedobó ezúttal három negyeden keresztül csak szenvedett, csapnivalóan dobott, s 36 perc után mindössze 5 pont állt a neve mellett. A folytatásban aztán magára talált, s az utolsó 12 percben, valamint a hosszabbításban 25 pontot tett hozzá addigi - siralmas - teljesítményéhez, hozzásegítve csapatát a sikerhez.

Eredmények:
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 89-93
Atlanta Hawks - Phoenix Suns 106-110
Charlotte Bobcats - Miami Heat 85-91
New York Knicks - Orlando Magic 97-94
Boston Celtics - Sacramento Kings 84-74
Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 95-89
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 108-87
Chicago Bulls - Washington Wizards 90-79
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 87-105
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 92-96
Portland TrailBlazers - New Jersey Nets 88-83
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 106-105 - hosszabbítás