Vágólapra másolva!
LeBron James vezérletével a Cleveland Cavaliers hazai pályán 13 ponttal legyőzte a Dallas Maverickset az NBA legutóbbi játéknapján. A 21 éves klasszis 46 pontjával az egész játéknap legeredményesebbjének bizonyult.

A 2004-es bajnok Detroit Pistons Philadelphiában győzött tíz ponttal, míg két helyen csak egy pont döntött: Atlantában a hazai Hawks az Indiana Pacers ellen, míg a New Orleans Hornets a Golden State Warriors otthonában diadalmaskodott minimális különbséggel.

A sérült Shaquille O'Neal nélkül felálló Miami a 37 pontjából 16-ot az utolsó negyedben dobó Dwyane Wade vezérletével győzött Torontóban. A hazaiak legeredményesebb játékosa Morris Peterson volt 28 ponttal.

Hazai pályán fölényes sikert aratott a Boston a New York ellen. A Celtics a remeklő vezéregyéniségeinek, az egyaránt 22 pontig jutó Paul Pierce-nek és Wally Szczerbiaknak köszönhette a sikert. A vendégek sorozatban hatodszor hagyták el vesztesen a parkettet.

Az 57-14-es imponáló győzelem-vereség mutatóval ligaelső Detroit tíz ponttal győzött Philadelphiában. A 2004-es bajnoknál Chauncey Billups és Antonio McDyess is 18 pontot dobott, hazai oldalon Allen Iverson 28 egységig jutott. A Sixers a legutóbbi három mérkőzését elvesztette, a Keleti főcsoport nyolcadik helyén áll.

Gyorshajtás miatt őrizetbe vették Orien Greene-t, a Boston Celtics újoncát. A 24 éves játékos 144 km/órás sebességgel száguldozott sportkocsijával az egyik külvárosban, ráadásul vonakodott megállni a rendőri jelzésre. "Természetesen a klubon belül is lesznek következményei az ügynek" - mondta vészjóslóan Wyc Grousbeck, a Celtics tulajdonosa.

Három mérkőzés elteltével újra harcképtelenné vált Amare Stoudemire, a Phoenix Suns sztárja. A 23 éves All Star-válogatott kiválóság nem csak a tavaly műtött bal, hanem immár a jobb térdét is fájlalja, és egyelőre bizonytalan, hogy mikor játszhat ismét.

Stoudemire operációja miatt csak múlt csütörtökön lépett először pályára az idényben, és rögtön 20 pontot dobott a Portlandnek. Utána csak 6-ig jutott a Denver ellen, majd New Jerseyben nem talált a gyűrűbe.

"Addig nem teszem vissza a csapatba, amíg nincs százszázalékos állapotban. Talán az alapszakasz végére rendbe jön, nagy szükségünk lenne rá" - mondta Mike D'Antoni vezetőedző.

Eredmények:
Atlanta Hawks - Indiana Pacers 94-93
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 107-94
Toronto Raptors - Miami Heat 94-98
New Jersey Nets - Memphis Grizzlies 86-74
New York Knicks - Boston Celtics 98-123
Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 91-101
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 103-91
Houston Rockets - Seattle SuperSonics 115-87
Denver Nuggets - Utah Jazz 104-115
Portland TrailBlazers - Sacramento Kings 90-106
Golden State Warriors - New Orleans Hornets 85-86